Her tar «hallo-dama» Ragnhild Fjørtoft farvel

(Dagbladet): Det er tre dager siden NRKs Facebook-side annonserte at Ragnhild Sælthun Fjørtoft skulle gi seg som programvert, og i dag er den siste dagen her.

Klokka 23:20 i kveld takket Ragnhild (66) for seg, etter 45 år i tv-ruta hos NRK.

- Takk for samværet

Med siste arbeidsdag, fikk også Ragnhild et lite minutt til å takke for seg selv på skjermen. Her benyttet hun blant annet anledningen til å skryte av arbeidsplassen, og av seerne der hjemme i stua.

- Nrk har vært en fantastisk arbeidplass. Denne gangen er det min tur til å takke av, dette er siste gang jeg er her før jeg går ut som pensjonist, sier hun, og fortsetter:

- Takk for at jeg fikk komme inn i stua di med jevne mellomrom i 45 år. Vi har sett enormt mange programmer sammen, du fra stolen din der, og jeg her, fra min side. Tusen takk for det samværet. Nå går vi videre i sendinga, til Ripper Street, avslutter 66-åringen.

NRK benyttet også anledningen til å takke Ragnhild, og viste en rose på skjermen, akkompagnert med teksten «Takk for samarbeidet, Ragnhild».

Mange hilsner

Facebook-siden til NRK fylles av tilbakemeldinger fra både kolleger og seere, som ønsker å ta et farvel med den populære 66-åringen.

«Ragnhild, stemmen din og ansiktet ditt har vært en del av oppveksten og hverdagen min helt siden du begynte i NRK det samme året som jeg begynte med bleier. Du har vært der hele livet mitt, nesten som en del av familien, og det blir både rart og litt vemodig å ikke skulle se og høre deg på skjermen mer, men du har jaggu gjort deg fortjent til en aldeles herlig pensjonisttilværelse», skriver en i en betegnende kommentar.

«NRK blir ikke det samme uten denne koselige damen», skriver en annen.

Brukte Nynorsk

Ragnhild ble født i 1947, og er oppvokst i Seltun i Lærdal. Hun har blitt kjent for å bruke nynorsk i arbeidet sitt.

Hun fikk jobb som programvert, eller som det på den tiden het – «Hallo-dame», i NRK i 1969, og har siden vært ansatt i kanalen.

I kanalen har hun fungert både som produsent, programvert, kommentatorleser, oversetter og programleder.

Friday, June 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments