Her tar Anonymous over Ku Klux Klans Twitter-konto

(Dagbladet): Den internasjonale hackergruppa Anonymous har hacket til seg den rasistiske organisasjonen Ku Klux Klans (KKK) Twitter-konto.

Det melder hackergruppa selv i en melding. På Ku Klux Klans Twitter-konto.

Truet demonstranter med vold

Bakgrunnen for den sensasjonelle overtakelsen stammer fra en hendelse i Ferguson, Missouri i USA i forrige uke.

Da delte en lokal KKK-gruppe ut flygeblader som truet demonstranter med vold.

I flygebladet sto det at den rasistiske gruppa ikke ville nøle med å bruke «dødelig makt» for å forsvare seg mot demonstrantene de i flygebladet karakteriserte som «terrorister maskert som fredelige demonstranter».

Skjøt ubevæpnet 18-åring

Siden august har det vært demonstrasjoner i Ferguson rundt St. Louis-området etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann. Brown var ubevæpnet.

Siden den gang har man ventet på at en storjury skal beslutte om det skal tas ut tiltale eller ikke mot politimannen som skjøt. Det er ventet at demonstrasjonen ved en eventuell frikjennelse av politimannen, kan bli voldsom.

Det var disse demonstrantene KKK truet med vold. Og det var etter disse truslene de fikk hackergruppa Anonymous på nakken.

Varslet aksjon

Anonymous varslet tidlig etter truslene at de ville gå til aksjon mot KKK, som selv hånet truslene senest i går. «Vi fortsetter å lese Anonymous? trusler med fornøyelse. Fremdeles ingen handling», skrev gruppa i går kveld.

To timer senere hadde hackergruppa tatt over Twitter-kontoen. Det meldte de på følgende vis på KKKs egen konto: «Dere burde ha forventet oss.»

Siden da har Anonymous oppdatert Twitter-siden til KKK i alt tre ganger. De har varslet at de vil komme med en uttalelse om overtakelsen tirsdag.

Identifiserer KKK-medlemmer

Samtidig har Anonymous-avdelingen i Australia lagt ut en video på Youtube som identifiserer KKK-medlemmer, samt forklarer hvorfor de har gått til aksjon mot den rasistiske gruppa.

«Vi går til aksjon på bakgrunn av det dere gjorde med våre brødre og søstre ved Ferguson-demonstrasjonene 12. november. På grunn av deres handlinger har vi startet Operation KKK. Målet med aksjonen er intet mer enn cyber-krig. Alt dere har lastet opp vil bli tatt ned, alt dere bruker til å promotere KKK vil bli avviklet.»

Monday, November 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments