Her tabber USAs nye Norges-ambassadør seg ut om Frp … i det amerikanske Senatet

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har nominert forretningsmannen George James Tsunis fra New York til å bli landets nye ambassadør i Norge.

Før Tsunis kan blir det, måtte han gjennom en formell høring i Senatet, og det var her den nye ambassadøren tråkket så grundig i salaten på et spørsmål om Frp.

I tillegg til å referere til «Norges president», sier ambassadørkandidaten at den norske regjeringen tar avstand fra Frp på grunn av deres «fiendtlige innvandrersyn».

Men, Frp er jo i regjeringen.

- Rask til å ta avstand

- Mr. Tsunis, etter valget i fjor har Norges regjering nå en sentrum-høyre-koalisjon med et innvandringsfiendtlige partiet Fremskrittspariet. Hvordan tror du Frp appellerte til Norske velgere? Spør senator John McCain den nye ambassadøren under høringen.

Det var Document.no som først skrev om Tsunis’ tabbesvar:

- Generelt så er Norge veldig stolt av å ha en åpen og transparent demokratisk og parlamentarisk regjering. Ett av biproduktene av å være et så åpent samfunn og sette ytringsfriheten så høyt, er at du får noen mindre elementer som spyr ut hat, sier Tsunis, før han fortsetter:

- Men jeg vil fortelle deg at den norske regjeringen har vært rask med å ta avstand fra dem (Frp). Vi skal fortsette med å arbeide med regjeringen.., rekker Tsunis å si, før han avbrytes av en overrasket McCain.

- Regjeringen har tatt avstand fra dem? De (Frp) er jo i koalisjonsregjeringen!

- Jeg ønsker å korrigere. Jeg vil la svaret mitt være at Norge er et åpent samfunn og at et overveldende antall nordmenn og et overveldende antall i Stortinget ikke føler med dem, stotrer ambassadørkandidat Tsunis fram.

Byttet side

Geoerge James Tsunis er fra New York og er direktør i Chartwell hotels, som blant annet driver de eksklusive Hilton-hotellene.

Tsunis bidro til sentor John Mccains kampanje da han stilte som president i 2008, før han byttet side og ga betydelige summer til Obamas kampanje i 2009.

Det var McCain som stilte Tsunis de tøffeste spørsmålene, og Mccain avsluttet tabbehøringen ved å si tørt og sarkastisk:

– Takk, jeg har ingen flere spørsmål til disse høyt kvalifiserte kandidatene.

- Langt utover størrelsen

 Tsunis snakket varmt om Norge under sin introduksjon, selv om han ennå ikke har vært her.

- Norge er en proaktiv og global fredsbygger, og dets arbeid går langt utover størrelsen på landet, påpeker ambassadørkandidaten.

Når og hvis Tsunis blir formelt godkjent av Senatet, vil han innta ambassadørboligen til USA på Frogner i Oslo. Den tidligere ambassadøren Barry B. White, forlot Oslo i september etter fire år som USAs ambassadør i Norge.

Wednesday, January 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments