Her skjønner Europas nye stjerne at han er ute av VM

DET vil ta en stund for VM-debutant Bosnia å komme seg over det triste faktum at landet ble sendt ut av turneringen av en litt for ivrig linjemann. Edin Dzekos mål midt i første omgang skulle aldri vært vinket av for offside. City-spissen startet riktig og scoret vakkert, men alt til ingen nytte.

Slik ble kanskje stjernespissens unge lagkamerat Muhamed Besic den eneste bosnieren som både tapte og vant i natt.

VM-plassen røyk selv om det var Besic som kjempet hardest av alle for å redde den. Men samtidig løp han inn en fotballkarrriere som kan ende i hvilken som helst storklubb.

I TIDA fram til denne Nigeria-kampen har de manipulerte bildene av Muhamed Besic i mer eller mindre rare posisjoner rett ved Lionel Messi, vært morsomheten på sosiale medier hjemme i Bosnia:

•• De ulike “selfiene” til Messi på nettet, er en etter en blitt utstyrt med Muhamed i bakgrunnen .

Det var en ganske opplagt spøk i et lite land som gledet seg over et par store VM-dager. For spoler du VM-spilleren din en snau uke tilbak,e finner du lett Muhamed Besic. Det er bare å bli med kameraene som fulgte Messi gjennom hele åpningskampen mot Bosnia. Der tett ved siden hans, var alltid Muhamed som nesten naturlig del av Messis skygge..

Innsatsen i den kampen  kostet den unge bosnieren drøyt 12,2 km med løping der nesten 3,7 av dem var i tilnærmet maks tempo.  For å holde tritt med verdens beste fotballspiller leverte Besic sterke 52 sprinter; altså mer enn en sprint hver andre minutt.

På tross av denne store fysiske innsatsen og en i utgangspunktet defensiv oppgave, var Muhamed med 92% suksess på sine 59 pasninger sikrere med ballen enn alle sine lekne lagkamerater. Det viser hva som etter hvert kommer fra 21-åringen.

FOR dette er bare starten på en kanonkarriere. Muhamed født i flyktningtilværelse i Berlin, vokste opp i Hamburgs junioravdeling. Der slet stortalentet med oppførselen. På få år ble han vraket både i klubben og av det bosniske U-landslaget.

I en hel sesong var han ute av landslagssystemet til tross for stor suksess i den ungarske serien for den gamle storheten Ferencvaros. Først i vinter ble han hentet inn til VM-forberedelsene fordi Bosnias landslagstrener Safet Susic ville legge inn en ekstra sikringsspiller i midtbaneleddet på grunn av det høye nivået i sluttspillet.

Det var da Muhamed Besic ble utpekt til Messi kygge.

AKKURAT det klarte han nesten perfekt. Selv Messis vinnermål forrige søndag hadde Muhamed sannsynligvis sklidd vekk om ikke en lagkamerat hadde klønet det til med sperre på medspilleren slik at Messi slapp unna.

I natt var Besic ikke like glitrende. Et par vel dristige dribleraid fra bakerst på midtbanen dro inntrykket litt ned, men det var likevel mye å gå på:

•• Ungguttens ekstreme løpskapasitet, høye fart, fine oversikt og trygge pasningsspill kommer til å kjøpe ham ut av ungarsk fotball på rekordtid.

For selvsagt var det Besic som presset fram det bosniske stormløpet i sluttminuttene og som slo pasningen som ga Dzeko den siste muligheten til å forlenge VM-drømmen.

DET endte i stedet med en beinparade av den nigerianske målmannen Vincent Enyema, og stolpe ut.

Bosnia ble ikke den VM-overraskelsen mange håpet på, og fysiske Nigeria blir ingen god erstatter videre om de tar andreplassen i pulja. Til det er dette atletisk imponerende laget litt for fantasiløst i angrep.

Sånn var det heller Muhamed Besic og Bosnia det ville vært artig å se mer av i denne turneringen.

.

Sunday, June 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments