Her røyker «sjefsmegge» Astrid (76) marihuana for åpen mikrofon

(Dagbladet): P4-profil og «sjefsmegge» Astrid Gunnestad er kjent for å skyte fra hofta, si sin mening og vekke oppsikt med den.

Nå gjør radioprofilen det igjen: I morgendagens «Meggene»-program, sendes en radiosak der Gunnestad røyker marihuana for åpen mikrofon.

- Har gitt opp

- Vi synes det er et spesielt stunt, det er ikke noen tvil om det, men det å prøve å temme meggene – særlig Astrid – har vi gitt opp for mange år siden, sier redaksjonssjef i P4, Mads Tørklep, til Dagbladet.

- Astrid gjør som hun vil, og det er ikke noe vi kunne gjort for å hindre henne i å røyke marihuana i Amsterdam. Dessuten gjør og sier hun verre ting på lufta hver eneste uke.

Det var tidligere i uka at Gunnestad tok med seg P4-kollega Lise Askvik til Amsterdam.

Dagbladet har forsøkt å nå Gunnestad lørdag, uten hell. Overfor P4 sier hun at hun ville prøve rusmiddelet – som er ulovlig i Norge – som alternativ medisin mot smerter.

Tørklep understreker at ideen tilhører Gunnestad selv, og hevder at hun hadde gjort det uavhengig om det ble en radiosak av det eller ei.

- Astrid har vondt i kroppen, og har sagt at hun ønsker å prøve alternative metoder for å bli kvitt smertene. Hun mener at hun er så gammel at hun ikke kan ta mer skade av å prøve dette, og bestemte seg for å ta med seg Lise for å gjøre et forsøk i kontrollverte omgivelser, i et land der det er lov, sier han og legger til:

- Det viste seg å ikke være nødvendig for henne, da det ikke hjalp mot smertene, men hun syntes likevel at det var verdt forsøket.

- Ikke spesielt problematisk

- Synes dere at det er kritikkverdig å røyke marihuana for åpen mikrofon?

- Vi synes ikke at det er spesielt problematisk at en godt voksen dame som har smerter i kroppen ønsker å reise til Amsterdam for å røyke marihuana. Det synes vi hun får bestemme selv. Og det er viktig å påpeke at vi ikke har kommet med idéen, eller pushet henne i den retningen.

- Men dere må jo ha diskutert hvorvidt dere skulle gjøre en radiosak av dette, og sende den på lufta?

- Klart vi har hatt runder på dette i redaksjonen, og tatt en vurdering på om det er noe vi ønsker å sende. Vi mener det kan sees som et innspill i helsedebatten, og at de ønsker det, synes vi er greit, sier Tørklep og peker på at både Gunnestad og Askvik har vært aktive i helsedebatten i forhold til sistnevntes kreftkamp.

- Hva slags reaksjoner venter dere?

- Det vil alltid være noen som kan la seg provosere av marihuana-røyking. Vi mener dette er gjort under kontrollerte omgivelse, uten tvang, og av helsemessig gevinst for en gammel dame som ønsket å prøve det et sted der er lov. Jeg kan ikke se at det vil føre til den største kritikken, sier Tørklep.

Dagbladet har ikke lykkes i å nå verken Astrid Gunnestad eller Lise Askvik lørdag.

Saturday, August 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments