Her pågripes lederne i dagligvarekjeden

(Dagbladet): Mange personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime Minipris er pågrepet etter at Romerike polidistrikt klokka 08 i dag iverksatte en hemmelig, samordnet aksjon med støtte fra alle politidistrikt på Østlandet, Kripos, Tollvesenet og skatteetaten.

Totalt deltar over 150 tjenestemenn i aksjonen, får Dagbladet opplyst.

Mens de fleste pågripelsene skjedde i koordinerte tilslag mot flere enn ti boligadresser i 08-tida, pågår det i formiddag ransaking også i flere butikk- og kontorlokaler.

Planlagt i flere måneder

Etter det Dagbladet erfarerer er flere av de pågrepne siktet for menneskehandel, etter at utenlandske statsborgere skal ha blitt utsatt for tvangsarbeid. Samtidig knyttes en rekke av de siktede til store skatteunndragelser gjennom flere år og ulike typer bedragerier i millionklassen.

Mens noen av de siktede er direkte involvert i butikkledelsen, regnes andre som potensielle bakmenn som bevisst har gjort seg mindre synlige i selskapspapirene.

Den enorme aksjonen har vært planlagt i flere måneder og skjer etter en langvarig, skjult etterforskning ledet av Romerike politidistrikt. Etterforskerne skal blant annet ha tatt i bruk telefonavlytting, spaning og samarbeid med utenlandsk politi i arbeidet, etter det Dagbladet får opplyst.

Sjefen siktet

For tre uker siden ble sjefen for franchiseselskapet, Sajjad Hussain, pågrepet og siktet for menneskehandel, men arrestasjonen ble etter alt å dømme framskyndet fordi han var på vei til utlandet.

Dagens razzia er trolig den største i Norge siden Kripos og skattemyndighetene i fjor startet en intensivert innsats mot den svarte økonomien i spesielt utsatte bransjer. I tillegg til at Tollvesenet og Skattekrim-avdelingen ved Skatt øst nå finkjemmer butikk- og kontorlokalene i Lime-systemet, er Kripos involvert i etterforskningen. Dagbladet får opplyst at det blir Det nasjonale statsadvokatembetet som får det påtalemessige ansvaret for Lime-saken.

Dagbladet.no kommer med mer. 

Tuesday, September 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments