Her lekker det drivstoff fra Norwegianflyet

(Dagbladet): Da familien Balto skulle hjem fra Bangkok med Norwegians omdiskuterte Boeing 787-8 Dreamliner i går morges, begynte det å lekke drivstoff fra flyets høyre vinge.

Flere av passasjerene hevder de fikk beskjed om å slette bildene de tok av lekkasjen.

- Først fikk vi beskjed om at det var eksplosjonsfare, og flyvertinnen ba oss om å ikke ta flere bilder. Så fikk vi beskjed om å slette de bildene vi hadde tatt, sier passasjer Ann Kristin Balto til Dagbladet.

- Slett bildene

Det var ett av Baltos barn som satt ved vinduet og tok bilder av lekkasjen. Flere andre passasjerer Nordlys har snakket med, sier at de fikk streng beskjed om å slette bildene.

- Flyvertinnen ba samboeren min om å slette alle bildene vi hadde tatt, sier Balto.

Hun forteller at folk begynte å peke ut vinduet og signalisere til flyvertinnen, da de oppdaget lekkasjen.

- Det begynte å lukte drivstoff inne i kabinen, så det var ubehagelig. Men flyvertinnen ringte noen med en gang, og flyet stoppet rett etterpå. De slo av motoren på høyre side, og vi ble stående på rullebanen i sikkert en time, sier hun til Dagbladet.

Ikke prosedyre

At de kabinansatte skal ha gitt beskjed om å slette bilder, stiller Norwegian seg uforstående til.

- Jeg forsøker å komme i kontakt med dem som jobber om bord, men har ikke lyktes med det. Det er ingenting i Norwegian sine prosedyrer som sier at det ikke er lov til å ta bilder hvis slike ting skjer, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til Dagbladet.

- Bremseproblemer

Den siste tida har flere hundre Norwegian-passasjerer fått forsinket hjemreise fra New York og Bangkok på grunn av problemer med Dreamliner-fly. Flyet til familien Balto hadde også problemer med bremsene, før lekkasjen.

- Først fikk vi beskjed om at det var noe feil med bremsene på flyet. Da vi kom om bord, var flyet én og en halv time forsinket. Og da flyet begynte å gå mot rullebanen, så vi at det rant drivstoff ut av høyre vinge, sier Ann Kristin Balto til Dagbladet.

Norwegian opplyser at det var problemer med en ventil som førte til lekkasjen.

- Vi hadde problemer med en ventil, som gjorde at drivstoff lakk ut. Men det var aldri noen fare for sikkerheten. Det Boeing som har ansvaret for det tekniske vedlikeholdet av flyet, så jeg kjenner ikke til de tekniske problemene før lekkasjen, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

- Var ubehagelig

Balto sier at familien taklet forsinkelsene bra, bortsett fra minstemann, som ble litt utålmodig.

- Det er jo en kaotisk situasjon, når du først kommer ut av køen på en slik flyplass, tar det lang tid å komme inn igjen. Men de hadde fokus på sikkerhet og tok ingen sjanser, så det var jo bra, sier Balto til Dagbladet.

På spørsmål om hun kommer til å sette seg på et Dreamliner-fly igjen, nøler Ann Kristin Balto.

- Tja. Det har jo vært mye problemer med dem, så jeg vet ikke hva jeg skal si. Men jeg er ikke redd for å fly med Norwegian, sier hun.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Boeing sine representanter i Europa.

Monday, January 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments