Her kjøpte mystiske «Herr Ali» to billetter til Malaysia Airlines-flyet

Innehaveren av reisebyrået kommer med oppsiktsvekkende informasjon.

Benjaporn Krutnait, innehaver av reisebyrået Grand Horizon i Pattaya i Thailand, sier til Financial Times at hun ble bedt om å booke billettene av en iransk mellommann.

- Jeg ble bedt om å bestille billettene av en mangeårig kontakt, som er kjent under navnet «Herr Ali», sier Krutnait.

Billigst mulig

Hun forteller at «Herr Ali» ba henne booke billige billetter til Europa til de to mennene. Forespørselen kom 1. mars. Opprinnelig booket hun dem inn på flyvninger med henholdsvis Qatar Airways og Etihad Airways, men billettene utløp fordi Herr Ali ikke ga lyd fra seg før reservasjonsfristen var gått ut.

Han kontaktet henne igjen på torsdag, og hun booket de to mennene inn på flyvningen med Malaysia Airlines – ifølge seg selv fordi det var det billigste tilgjengelige alternativet.

De to mennene fikk billetter fra Kuala Lumpur til Beijing, på sine henholdsvis italienske og østerrikske pass. De to skulle så videre på et fly til Amsterdam, og videre til henholdsvis København og Frankfurt.

Billettene ble, slik tidligere kjent, bestilt via Malaysia Airlines’ samarbeidspartner China Southern Airlines.

Kan være terror

Interpol og malaysiske myndigheter frykter at flyet er utsatt for et terrorangrep, fordi de to billettene er bestilt i falskt navn.

Interpol har imidlertid også gjort det kjent at det er svært utbredt med falske pass i Thailand – og at dette brukes hyppig for å skjule en rekke former for kriminalitet, og langt ifra er ensbetydende med terrorisme.

Det foreligger ingen andre opplysninge rom «Herr Ali» enn det lille Krutnait sier til Financial Times.

- Så ut som Balotelli

Malaysiske myndigheter har tilbakevist tidligere meldinger om at de to ukjente mennene hadde «asiatisk utseende».

På spørsmål fra en reporter, om hvordan de to «omtrentlig» så ut, svarte Azharuddin Abdul Rahman fra luftfartsmyndighetene følgende:

- Kjenner du til en fotballspiller ved navn Balotelli? De ser ut som Balotelli.

De stjålne passene er fra Østerrike og Italia, men det er ikke offentliggjort hvor de to som hadde de i besittelse kommer fra. Malaysiske myndigheter har varslet at de vil frigi overvåkningsbilder av personene, filmet før avgang på Kuala Lumpur internasjonale flyplass.

Monday, March 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments