Her har politiets nettbrett ligget siden jul i fjor

(Dagbladet): I forbindelse med stortingsmeldingen om terrorberedskap i mars i fjor, hastebevilget daværende justisminister Grete Faremo ti millioner kroner til nettbrett i landets politibiler.

Poenget var at patruljer i felt ikke skulle behøve å «plage» operasjonsleder på telefon eller måtte kjøre inn til politihusene for å sjekke standardopplysninger fra blant annet folkeregisteret og kjøretøyregisteret.

Før jul i fjor var 1.150 nettbrett på plass rundt i politidistriktene, og der står fortsatt mange av brettene i pappesker fra leverandøren.

Først i høst har de første brettene kommet i bruk ute i politibilene.

Uten programvare og montering

Det fulgte nemlig ikke med penger til å tilpasse nettbrettene til bruk.

- Det kan være lett for folk som ikke jobber med dette å tro at det bare er å kjøpe inn en enhet og ta den i bruk med det samme. Det er innholdet og hvordan det håndteres som er viktig til slutt, sier direktør Cato Rindal i IKT-avdelingen i Politidirektoratet (POD) til politiorganet Politiforum.

Hans avdeling har brukt ti millioner ekstra til blant annet 5.000 lisenser og maskinvare til politibilenes iPad’er.

Nye biler først

I tillegg kommer penger til montering av nettbrettene.

- Vi har valgt å prioritere trygg montering i 350 biler som ikke er eldre enn 2012. Det har vært behov for sentral styring med nettbrettene og kodebrikker. Vi venter fortsatt på en endelig løsning fra innholdsleverandør, sier Politidirektoratets IKT-direktør.

Den regionale IKT-sjefen i Vestfinnmark politidistrikt, Edvard Rognild,  har hatt de 13 tildelte iPad’ene i en pappeske på sitt kontor i hele år i påvente av programvare.

- De siste ble klargjort med programvare i dag, og nå er de klare til bruk, sier Rognild til Politiforum.

Thursday, September 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments