Her har han akkurat sikret Atleticos første seriemesterskap på 18 år

• Barcelona-Atletico Madrid 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Sjelden har begrepet «seriefinale» passet bedre på en kamp, enn på dagens oppgjør mellom Barcelona og Atletico Madrid. Etter 3330 minutter skulle det hele avgjøres mellom nummer én og nummer to på tabellen.

Camp Nou, som for anledningen hadde sluppet inn beskjedne 450 Atletico-supportere i et hav av rødt, blått og gult, nærmest vibrerte av forventning før avspark, og forestillingen ble akkurat like intens som forventet.

Alexis Sanchez sendte hjemmelaget i ledelsen etter en drøy halvtime før Diego Godin utliknet like etter pause i en god Atletico-periode, og flere mål ble det ikke.

Dermed er Atletico Madrid seriemestere i Spania for første gang på 18 år, og eventyrsesongen deres er ikke over ennå. Neste lørdag venter byrival Real Madrid i Champions League-finalen.

Skrekk-omgang

Mye hadde på forhånd handlet om duellen mellom Lionel Messi og Diego Costa. Men den ble alle fotballelskere dessverre frarøvet da en sønderknust Costa måtte takke for seg allerede etter et drøyt kvarter.

Og som om ikke det var nok, etter 22 minutter måtte også Arda Turan hinke av banen oppløst i tårer.

Med to at Atleticos viktigste spillere ute tok Barcelona naturlig nok over initiativet, og like etter at stadiouret passerte halvtimen fikk de omsatt overtaket i scoring.

Sanchez tok imot et lekkert nedtak fra Messi, og fra spissvinkel klinte chileneren ballen i det nærmeste hjørnet til Thibaut Courtois som ikke engang rakk å få opp hanskene.

1-0 til hjemmelaget, og Barcas 100. La Liga-scoring denne sesongen.

Svarte umiddelbart

Men selv om Atletico hadde fått den verst tenkelige starten, hadde de ikke på noen måte gitt seg da dommeren blåste igang de siste 45.

Før tre minutter var spilt hadde David Villa to gode muligheter før gjestene fikk et hjørnespark fra høyre. Der steg Diego Godin til vers, og stanget inn utlikningen. 1-1, og med 40 minutter igjen å spille var Atletico Madrid seriemestere.

Barcelona kom seg etter sjokkåpningen til Atletico, og etter 64 minutter fikk Messi kula i mål, men ble avvinket for offside. En feilaktig sådan. Reprisene viste at selv om argentineren var i offsideposisjon, var det ikke en Barcelona-spiller som var sist på ballen i forkant.

Tross et tidvis vanvittig ress klarte ikke Barca å skape de helt store målsjansene, og da dommeren blåste av etter X minutter med tilleggstid var det et resignert hjemmelag som måtte innse at det ble noe så sjeldent som en troféløs sesong.