Her er den nye Microsoft-sjefen

(PressFire.no): Den omstridte lederen av Microsoft, Steve Ballmer, kunngjorde i fjor høst sin avgang.

Før den tid rakk Ballmer å gjøre seg fortjent til å bli nevnt som den verste administrerende direktøren i noe børsnotert selskap i USA, ifølge Forbes’ lister.

Den dagen Ballmer kunngjorde sin avgang, steg Microsoft-aksjen med sju prosent.

Ballmer skisserte samtidig en prosess for å finne arvtageren. Den jobben skulle være gjort i løpet av 12 måneder. I dag ble den nye toppsjefen utpekt.

 

Ny rolle for Bill Gates

Satya Nadella (47) har jobbet i Microsoft siden 1992. Den siste tiden har han hatt ansvaret for sky-teknologien selskapet har utviklet og drifter. Denne sektoren internt i Microsoft har doblet omsetningen det siste året, ifølge Microsoft.

Microsoft er et av få selskaper som virkelig har klart å revolusjonere verden gjennom teknologi. Jeg kunne ikke være gladere for å ha blitt valgt til å lede selskapet, uttaler Nadella.

I 1975 stiftet Bill Gates selskapet. Gates og Ballmer har siden den gang ledet forretningene fordelt på to perioder, men den senere tiden har grunnleggeren hatt vervet som styreformann.

Gjennom dagens endringer i lederkabalen, får Bill Gates definert et annet og potensielt mer aktivt oppdrag: han skal være en rådgiver for Microsofts teknologi- og produktutvikling. 

 

Fokus og forandring

Etter å ha jobbet med ham i mer enn 20 år, vet jeg at Satya er den rette lederen på riktig tidspunkt for Microsoft, uttaler avtroppende direktør Steve Ballmer i en pressemelding.

Mulighetene fremover for Microsoft er mange, men for å kunne gripe disse må vi fokusere, bevege oss kjappere og fortsette å forandre oss. En stor del av min jobb er å sette fart på vår evne til å skape nye, innovative produkter til kundene våre – og gjøre dette raskere, sier Satya Nadella.

Vi har opplevd stor suksess, men samtidig er vi sultne på å utrette mer. Dette er et kritisk tidspunkt for bransjen og for Microsoft. Vær trygg på at vi er på vei til enda lysere tider – samtidig som teknologi utvikler seg, og vi utvikler oss med og i forkant av denne, sier den nye toppsjefen i et brev myntet på de ansatte.

Han understreker samtidig at mobil og skyteknologi ligger plantet i en slik strategi.

 

Ny sjef for mobil- og spillavdelingen

Stephen Elop, en av kandidatene til å få toppjobben i Microsoft, får en annen stilling i Redmond-selskapet. Elop har ledet Nokia, som Microsoft nå sluttfører oppkjøpet av.

Elop skal fremover lede en avdeling i Microsoft som består av Surface-nettbrettene, Windows Phone og Xbox, melder The Verge

Bloombergs kilder hevdet i fjor at Elop vurderer å kvitte seg med Xbox-avdelingen og Bing-søktemotoren dersom han fikk toppjobben. Microsoft omtalte den gang disse opplysningene som «diktning».

 

Her er det første intervjuet med Satya Nadella, etter at han ble bekreftet som ny Microsoft-sjef:
(Video: Microsoft). 

Tuesday, February 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments