Her er den britiske rapperen som er mistenkt for å være James Foleys bøddel

(Dagbladet): I natt norsk tid ble det kjent at britiske myndigheter har identifisert bøddelen som i en video fra Den islamske staten (IS) utfører det bestialske drapet på den amerikanske journalisten James Foley (42).

Daily Mail siterer The Sunday Times´papirutgave på at den skyldige skal være den tidligere britiske DJ-en Abdel-Majed Abdel Bary (23) som inntil for et år siden bodde sammen med sin familie i et staselig hus i Maida Vale-området i London.

Det grusomme drapet på den amerikanske journalisten James Foley (42) har opprørt en hel verden, og ble kjent etter at Den islamske stat (IS) la ut en video 19. august som viste det som skal være henrettelsen av Foley, som forsvant i Syria i november 2012.

«Jihadi John»

I videoen blir henrettelsen utført av en mann i sort heldekkende drakt med tilsynelatende britisk aksent.

Den britiske tatsministeren David Cameron avbrøt sin ferie for å undersøke om det var noen britisk tilknytning til drapet av Foley, og nå har Storbritannia sendt elitesoldater til Irak og Syria for å jakte mannen de omtaler som «Jihadi John».

En rekke britiske medier har spekulert i at mannen kledd i sort på videoen kan være en mann på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Mannen skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

James Foleys angivelige bøddel har nylig tvitret et bilde av seg selv der han holder et avhogd hode i været, skriver NTB.

«The Beatles»

Bary er en av tre personer som Daily Telegraph tidligere i uka presenterte som mulige kandidater til å være Foleys drapsmann.

Daily Telegraph skriver at Bary snakker med samme aksent, har omtrent samme kroppsbygning og samme hudfarge som bøddelen i IS-videoen.

Britiske myndigheter tror at rundt 500 briter har reist til Irak og Syria og sluttet seg til ekstremistiske organisasjoner som IS.

Gisler som er løslatt etter å ha sittet som fanger i Syria, mener at mannen som henrettet Foley er en av en gruppe på fire briter som passet på fangene.

Mannen ble kalt John, og de fire fikk kallenavnet «The Beatles», skriver NTB.

Sunday, August 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments