Her er årets nye super-mobiler

DinSide: Alle de store smartmobil-produsentene forventes å avduke nye flaggskip-telefoner i løpet 2014, flere av dem i løpet av nærmeste framtid.

Vi tar en nærmere titt på hva som forventes å komme av nye mobiler.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S4 var en av fjorårets mest solgte mobiler, og oppfølgeren blir trolig ikke noe mindre populær.

Små fugler vil ha det til at Galaxy S5 lanseres i forbindelse med den store mobilkonferansen Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona den 24. februar.

Hva som blir nytt i den kommende Samsung-toppmodellen, gjenstår naturligvis å se. Ifølge rykter vil den få en større 5,2-tommer skjerm med oppløsning på hele 2560×1440 (såkalt 2K), et forbedret 16-megapiksel kamera, og muligens også en ny metalldesign.

Det spekuleres også om at telefonen vil få en irisskanner, som gjør det mulig å låse opp telefonen med øynene, eller en fingeravtrykksleser à la den vi finner i Iphone 5S.

Ny HTC One

HTC One fikk mye skryt av oss for sin flotte skjerm og lekre aluminiumdesign. En oppgradert utgave er ventet å gjøre sin ankomst på Mobile World Congress neste måned.

HTCs kommende flaggskip, som enn så lenge bare går under kodenavn M8, ser ut til å få en større 5-tommers skjerm med 1920×1080-oppløsning, altså Full HD. Den får altså ikke 2K, som flere andre satser på i år. Kraftigere maskinvare kan vi også regne med, og det hevdes også at bakside-kameraet vil få doble sensorer, noe som skal bidra til blant annet bedre fokusering og dybdeskarphet.

Et vagere rykte vil også ha det til at de fysiske knappene på telefonen droppes til fordel for virtuelle knapper som er integrert i skjermbildet.

Det vi kanskje lurer aller mest på, er hva barnet kommer til å hete. HTC har selv sagt at One-navnet ikke kommer til å forsvinne med det første, og på ryktebørsen blir både HTC One 2 og One Two brukt.

Sony Xperia Z2

Sony har allerede lansert en veldig spennende telefon i år, Xperia Z1 Compact, men den er bare en mindre utgave av den populære toppmodellen Xperia Z1 – ikke en direkte oppfølger.

Det nye flaggskipet, Xperia Z2, forventes imidlertid lansert på mobilmessa i Barcelona. Telefonen, som går under kodenavn Sirius, skal ifølge ryktene komme med blant annet en større 5,2-tommer skjerm med oppløsning på 2560×1440, og en raskere prosessor som skal gjøre det mulig å ta opp 4K-video.

LG G3

LG har havnet litt i skyggen av andre mobilprodusenter som Apple, Samsung og HTC i seinere år, men i 2013 gjorde selskapet et slags comeback med G2, den litt spesielle toppmodellen med knapper på baksiden.

Om kort tid kommer en enda mer unik telefon, den buede og selvreparerende LG G Flex, i salg, men det knyttes mer spenning opp mot den neste toppmodellen – LG G3.

Ifølge spekulasjoner kommer den til å bli utstyrt med en større 5,2-tommer 2K-skjerm med oppløsning på 2560×1440, en åttekjernet prosessor og et 16-megapiksel kamera. Enkelte medier forventer også at de også vil kaste seg på fingersensor-bølgen.

LG G3 vil trolig ikke bli lansert før nærmere sommeren. Vi testet for øvrig LGs Nexus 5 her.

Nokia Lumia 929

Seint i fjor høst lanserte Nokia en av de første Windows Phone-telefonene med 1080p-skjerm – Lumia 1520. Skjermstørrelsen var imidlertid på seks tommer, noe flere har ment var i største laget.

Om kort tid slipper imidlertid selskapet en mer håndterbar modell ved navn Lumia 929. Skjermen er på 5 tommer, men oppløsningen skal være den samme som hos Lumia 1520, det vil si 1920×1080.

Det eneste, og ganske store aberet er at Lumia 929 trolig blir lansert bare for den amerikanske operatøren Verizon.

Apple Iphone 6

2014 er året hvor alle tror Apple kommer til å gjøre som sine konkurrenter, og øke skjermstørrelsen til det som etter hvert har blitt normalen blant toppmodellene. Til og med troverdige Wall Street Journal mener så blir tilfelle. De hevder selskapet ikke bare vil lansere en mobil med 4,5-tommers skjerm, men også en enda større med over femtommers skjerm.

De nye telefonen vil visstnok få den samme aluminiumdesignen som Iphone 5S, og plastdesignen brukt i Iphone 5C kommer visstnok til å bli skrotet.

Ellers har det lekket lite informasjon rundt øvrige spesifikasjoner, men et nylig Apple-oppkjøp av en lynkjapp fotoapp hinter om forbedringer på kamerafronten.

Når de eventuelle nye Iphone-modellene lanseres, er uvisst. De siste par årene har Apple sluppet nye telefoner i september, men flere antyder at det kan skje så snart som i mai/juni.

Her er alle telefonene DinSide har likt best i 2013!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
Hvordan blir teknoåret 2014?

Fullstendig Apple og Samsung-dominans
Oppo først ut med 2K-skjerm på mobil?
Test av Samsung Galaxy Note 3 – den beste «phablet-en» i våre øyne

Monday, January 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments