Her blir Kevin (21) historisk. Sjokkerte alle i debuten

(Dagbladet): Formel 1 er kanskje ikke den største idretten her hjemme på berget, men man trenger ikke være motorentusiast for å forstå hvilken bragd danske Kevin Magnussen gjennomførte i morgentimene i dag.

21-åringen suste inn til 3.-plass i sin McLaren, og blir dermed den tredje Formel 1-føreren gjennom tidene som klarer å komme seg på pallen i debut-løpet.

De to andre som har gjort dette før ham er Jacques Villeneuve og Lewis Hamilton. Begge ble verdensmestere i løpet av karrieren.

Historisk

Akkurat sammenligningene med Lewis Hamilton bryr dansken jeg fint lite om, men de er vanskelige å komme utenom etter en slik debut.

Samtidig slår Magnussen sin egen fars rekord for beste plassering av en danske i et Formel 1-løp allerede i debuten. I 1998 ble Jan Magnussen nemlig nummer seks i Canada.

Stortalentets første reaksjon etter at bragden var i boks, var at han knapt trodde det var virkelighet.

- Det er vanskelig å forstå. Helt surrealistisk. Bilen var så mye bedre enn den han vært tidligere, sier dansken ifølge Ekstrabladet, og gir ros til teamet sitt.

Pappa Magnussen, som befinner seg i Florida hvor han deltar i et 12-timers løp fikk også en tanke av sønnen.

- Jeg skulle ønske han var her. Det er en stor dag, sier Kevin.

Lovordene hagler

Og det mangler ikke på skryt til den unge dansken. Daily Mail mener så tydelig at han var dagens mann.

- Dagens fører må være Kevin Magnussen, den 21 år gamle danske som fikk sin Formel 1-debut hos McLaren og endte som nummer tre. Det var ikke bare et forbløffende resultat for Magnussen, men også for McLaren, som i forrige sesong for første gang på 33 år ikke var på podiet, skriver avisen.

Daily Telegraph er ikke stort dårligere, og trekker også paralleller til britenes egen Lewis Hamilton.

- Sesongåpningen ble høyst minneverdig for Daniel Riccardio som ble nummer to i sitt løp på hjemmebane for Red Bull, og for danske Kevin Magnussen. Magnussen, som bare er 21, følger i fotsporene til den tidligere McLaren-debutanten Lewis Hamilton ved å ta en fenomenal pallplassering.

Dramatikk

Kevin Magnussen startet løpet i fjerdeposisjon etter en meget sterk kvalifisering, og overlevde såvidt det som skulle vise seg å bli en meget dramatisk start hvor Caterhams Kamui Kobayashi kjørte Felipe Massa fra Williams ut av banen.

Like etter klatret Magnussen til tredjeplass, og denne holdt han løpet ut.

Like godt gikk det ikke for den regjerende verdensmesteren Sebastian Vettel som forsvant ut av løpet med motortrøbbel kort tid etter start. Heller ikke Lewis Hamilton fikk unnagjort mer enn to runder.

Nico Rosenberg fra Mercedes vant løpet foran Daniel Riccardio fra Red Bull, mens Magnussens lagkamerat i McLaren, Jenson Button, tok fjerdeplassen.

Sunday, March 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments