Her angripes en mann midt under 17. mai-festen

Christiania Torg, 17. mai 2014:

Det er feststemning på uteserveringene, da noen av spisegjestene legger merke til to menn – minst en av dem med ølglass i hånda – som nærmer seg en tredje ute på plassen foran dem.

Kort etter blir de vitner til en vill slåsskamp.

Kuttskader

- Vi ser en mann bli angrepet av to, kanskje tre stykker. Han går bakover og bakover, og vil ikke slåss, men de angiper ham, forteller Caroline Reistad, som satt på en uteservering med noen venner.

Mannen som rygger skjønner etter hvert at han ikke kommer unna, og slår kraftig tilbake.

Da det hele er over, har en av de som angrep fått kuttskader fra et ølglass – visstnok sitt eget. Flere steder ute på brolegningen på Christiania Torv er det blodflekker.

Blodige skjorter

Dagbladet traff Caroline Reistad ved halvni-tida nå i kveld, cirka en halvtime etter slåsskampen. Da var hun fortsatt opprørt.

- Jeg har aldri sett noen bli slått så blodet spruter. Det gikk sånn inn på meg, sier Caroline Reistad.

Hun er fotograf, og tok bilder av slåsskampen med mobilkameraet. Bildene viser aggressive, fulle menn, i blodige skjorter.

To mot en

Da Dagbladet er på stedet, har tre politibiler kommet til, og en ambulanse. Vi ser en av dem som skal ha angrepet bli fulgt inn i en politibil. Den hvite skjorta hans er blodig.

- Det var to mot en, og nå vi har kontroll på alle, forteller innsatsleder Tore Barstad. Han sier at to er pågrepet, og at en tredje har status som fornærmet. Alle har måttet få assistanse av helsepersonell. En er kjørt til Ullevål.

Barstad vet ikke hva som lå bak slagsmålet, men sier at flere av de involverte var alkoholpåvirket.

Fyll og bråk

- To stykker er arrestert. En av dem er han som i utgangspunkt ble angrepet, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder i Oslo politidistrikt da Dagbladet ringer og spør om en oppsummering litt senere.

- Frykter dere mye bråk i kveld?

- Nå har det begynt å ta seg opp. Nå er det fyll og bråk flere stedet i byen, og hvis det fortsetter sånn kommer det til å bli en travel kveld, sier Ege til Dagbladet. Han vet ikke hvorfor det har blitt så mye bråk i kveld.

- Kanskje det har noe med varmen å gjøre, sier operasjonslederen. Han ber nå folk om å roe seg.

- Det er 17. mai og det er ingen grunn til å bli sint. Hvis det blir krangler, så får heller folk trekke seg vekk som selvstendig mennesker og heller prøve å hygge seg, sier Ege.

Saturday, May 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments