- Helt utrolig at dommeren ikke dømmer straffe

•Arsenal – Besiktas 1-0  (1-0 sammenlagt)

(Dagbladet): Arsenal og Besiktas kom fra en målløs kamp i Tyrkia før kveldens avgjørende oppgjør.

Arsenals oppgave var enkel: Score mer mål enn Besiktas og sikre Champions League-gruppespill.

Snytt for straffe

Laget fra Tyrkia gjorde det vanskelig for London-laget innledningsvis. Besiktas lå kompakt defensivt. Arsenal sleit med å presse seg gjennom forsvarsmuren.

Jack Wilshere hadde den første sjansen  da han dro seg forbi to mann og avsluttet fra femten meter. Men skuddet trillet like utenfor boksen.

Samme mann kom i fokus i motsatt ende etter 40 minutter. Besiktas hadde spilt seg ned til dødlinja og la ballen ut igjen i boksen. I det Ramon Motta skulle avslutte – skled Wilshere rett bak. Motta skrek på straffe – uten å bli hørt.

- Det er helt utrolig at dommeren ikke dømmer straffe, sa Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio. Kollega Rune Bratseth fulgte opp:

- Mest sannsynlig er det straffe. Bevegelsen til spissen er ikke sånn hvis ingen er borti ham.

Perfekt statistikk

Men Arsenal er eksperter på kvalifisering til Champions League. Før kveldens oppgjør hadde rødtrøyene fra London 12 seirer og én uavgjort og 29-3 i målforskjell.

Og den ville de ikke gi opp i kveld.

I Olivier Girouds skadefravær steppet erstatter Alexis Sánchez opp. På overtid i første omgang endte en Besiktas-klarering opp i beina til Wilshere. Engelskmannen forsøkte å spille vegg, men ballen endte opp i beina til Sanchez som var sikker fra kloss hold.

Arsenal fikk et svært viktig mål rett før pause. Og den ledelsen ga de ikke fra seg.

- Vi greide å holde nervene uten kontroll. Vi kjempet godt, og viste at vi ville videre, sier Arsène Wenger etter oppgjøret.

Demba Ba var nærmest for Besiktas da han vendte opp på hjørnet av femmeteren og banket ballen i nettveggen, mens Alex Oxlade-Chamberlain på utrolig nok greide å bomme alene med keeper fra fire meter.

Ekstra spenning

Nysigneringen Mathieu Debuchy gjorde det siste kvarteret av kampen ekstra spennende da han reiv ned en Besiktas-spiller og fikk et soleklart rødt etter to gule.

Men Besiktas greide ikke å utnytte gavepakken – dermed ble det Arsenals kveld i London. Igjen.