Helsearbeider smittet av ebola tross full smitteverndrakt

En helsearbeider ved sykehuset «Texas Health Presbyterian Hospital» har i følge et foreløpig testresultat blitt smittet med ebola, opplyser helsemyndighetene i Texas i en uttalelse.

Konkluderende testing vil bli gjort på et medisinsk senter i Atlanta.

Dette sykehuset er det samme som der Thomas Eric Duncan, den første amerikaneren med ebola døde onsdag. Helsearbeideren som nå er smittet skal ha vært med å behandle Duncan. Han rapporterte om feber på fredag og ble isolert.

 - Vi visste at andre saker kunne bli en realitet, så vi har vært forberedt på dette, sier lege David Lakey, som er helsekommisjonær i Texas, i en uttalelse.

Dette nye tilfellet vil dermed være den andre ebola-smittede personen i USA og det første tilfellet der en person er blitt smittet i USA.

- Vi styrker nå gruppen i Dallas som jobber ekstremt nøye og forsiktig for å hindre videre spredning, sier Lakey.

Helsemyndighetene i Texas jobber nå med å identifisere alle som har vært i nærheten av den ebolasmittede helsearbeideren. Da han behandlet Duncan, skal mannen ha hatt fullt beskyttelsesutstyr.

Norsk pasient

Ved Oslo Universitetssykehus ligger det også en ebolasmittet pasient – en norsk helsearbeider som jobbet for Leger uten grenser i Sierra Leone.

Søndag formiddag har sykehuset ingen kommentar til hvordan den norske pasienten håndteres i forhold til hvordan det er blitt gjort i USA.

Sendt hjem

Thomas Eric Duncan fikk ebola i Liberia, men ble først diagnostisert i USA. Han reiste fra Monrovia til Dallas 20 september, men søkte først legehjelp seks dager senere da han fikk feber. Først ble han sendt hjem igjen, men enda to dager senere ble diagnosen stilt.

Duncan døde ti dager etter at han ble innlagt.

Hele 48 personer som har vært i direkte eller indirekte kontakt med Duncan har vært under observasjon med tanke på at de kan ha blitt smittet. Det er ikke klart om personen som nå har testet positivt på ebola er blant disse.

8300 døde

Verdens helseorganisasjon beregner at flere enn 8300 personer er blitt smittet av Ebola i det pågående utbruddet. Av disse har flere enn 4000 omkommet.

De vestafrikanske landene Sierra Leone, Guinea og Liberia er hardest rammet og mange av de som er smittet har jobbet for å pleie andre syke.

Sunday, October 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments