Har sett på video: De maskerte ranerne var brutale inne i butikken

(Dagbladet): Politiet jakter fire unge menn etter at en gullsmed på Grønland i Oslo ble ranet i formiddag. Ranerne avfyrte minst to skudd etter ranet.

Smykkeforretningen skal ha svært gode videopptak av hele ranet, som skal ha vært over på to minutter.

- Har dere sikret overvåkningsbilder?

- Vi jobber nå på stedet, og utfører teknisk og taktisk innhenting av informasjon. Vi går nå inn i en etterforskningsfase, sier operasjonsleder Asbjørn Hausvik i Oslo-politiet til Dagbladet.

Maskerte og brutale

En person som har sett de svært dramatiske bildene forteller til Dagbladet at alle ranerne var maskerte og kledd i like klær med reflekskanter som kunne minne om vekteruniformer.

- Var ranerne iført en vekteraktig bekledning?

- Det er ukjent for meg, sier Hausvik.

Politiet har imidlertid opplyst at ranerne hadde klær med striper over brystet og ermene. Politiet gikk ved 1255-tida ut med følgende beskrivelse av ranerne:

- I forbindelse med med gullsmedranet søker politiet etter følgende gjerningsmenn: Fire unge menn, iført olabukser og grå jakke med grå stripe over brystet/og ermet. En med grønne sko, en med svarte sko med hvit S på siden og hvit såle, sort ryggsekk med hvitt på. Finlandshetter eller dykkermaske. Røde hansker

- Knuste montre

Inne i butikken framsto ranerne svært brutale, får Dagbladet opplyst – de truet betjeningen med våpen, knuste så mange glassmontre de klarte og fylte flere bager med gull og andre smykker. En person i betjeningen skal ha blitt slått med en metallstang som stammet fra de knuste montrene – men dette skal ikke ha resultert i alvorlige skader.

- Ingen personer ble skadd, sier operasjonsleder Asbjørn Hausvik.

Mannen med automatvåpenet skal ha skutt to skudd i lufta utendørs i Grønlandsleiret for å skremme bort folk, blant andre en vekter som kom løpende.

- De var brutale på den måten at de avfyrte skudd, sier Hausvik.

Tente på fluktbilen

Ranerne flyktet i en Audi A3, som så ble satt fyr på ved Lakkegata skole, bare et par minutters kjøring unna.

Dagbladet får opplyst at politiet fra øyenvitner i Heimdalsgata har fått mobilbilder som viser at den svarte svenskregistrerte Audien trolig hadde blitt dynket i bensin fra en kanne og satt fyr på, før den ble overtent på sekunder.

Umiddelbart etter ranet sperret politiet av inn- og utfartsårene til Oslo, men de sperringene er nå borte.

Løp vekk fra Audien

- Vi antar at ranerne, hvis de har forlatt Oslo, har kjørt ut så fort de kan. Vi holdt sperringene så lenge vi trodde det var behov for det men sperringene er nå hevet, sier Hausvik.

- Hadde ranerne en annen bil parkert der Audien ble satt i brann?

- Vi setter Audien i sammenheng med ranet, men har ingen detaljer om den eller andre biler. Det er observasjoner av at personene løper vekk fra Audien.

Dagbladet har søkt innehaver av butikken – uten hell.

Saturday, March 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments