- Har massiv slokkekapasitet. Kommer ikke inn til land

(Dagbladet): Brannsjef Hans Petter Haukø forteller til Adressa.no at storbrannen i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag har jevnet det meste med jorden i de to tettstedene Hasvåg og Småværet.

- Det er mellom 50 og 70 bygninger som ligger i Hasvåg, og de fleste husene har brent ned, sier operasjonsleder Inge Jørstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Redningsskøyta «Harald V» har i morgentimene ligget i sjøen rett utenfor Småværet, opplyser informasjonsleder for Redningsselskapet, Frode Pedersen overfor Dagbladet.

- Den ligger der stand by og venter. Per nå er vannet for grunt til at de kan ta seg til land, sier Pedersen.

- Sikkerhetshensyn

Det er en fortvilende situasjon, ifølge ham, for skøyta har stor slokkekapasitet.

– Båten er avhengig av at det er mellom to og tre meter dypt vann for å ta seg inn til land. Per nå er dybden 50 centimeter. Det er veldig synd, for båten er stor og har stor slokkekapasitet, men dette er et sikkerhetshensyn vi må forholde oss til, sier Pedersen.

Slokkekapasiteten til «Harald V» er ifølge ham 3 kubikk per minutt, og mannskapet på tre ville kunne bidra mye i slokningsarbeidet om de kom seg nærmere land.

- Mye trøkk

- De kan hente vann fra sjøen og sprøyte vann inn både via slanger og vannkanoner, som har mye trøkk. Nå kommer de imidlertid ikke nært nok til å kunne bruke dette, sier Pedersen.

Han forteller at redningsskøyta forholder seg til lokalt politi og brannmyndighet, og avventer de situasjonen fra sjøen.

- De kretser nå fram og tilbake utenfor Småværet, og vil handle på kommando fra politi og brannmyndighet, sier Pedersen.

- I full fyr

Skipper på skøyta, Tor Helge Waagø har kommentert synet av brannen i Småværet:

- Det brenner i over halve bygningsmassen på stedet. Så vidt vi kunne se var det kun bryggene lengst vest som ikke sto i full fyr, sier Waagø til Trønder-Avisa.

Redningsselskapet legger også ut bilder av brannen på sin Facebook-side, som Dagbladet har fått tillatelse til å bruke.

Tuesday, January 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments