Har du Mac, Iphone eller Ipad? Da bør du gjøre dette nå

(Dagbladet): «Det er så ille som du kan tenke deg. Det er alt jeg har å si.»

Krypteringseksperten Matthew Green var klar i sin tale om en stor sikkerhetfeil i Apples programvare, som ble bekreftet av Apple selv.

Full tilgang

Andre eksperter omtalte feilen som perfekt for spioner, og tidligere etterretningsfolk sa til nyhetsbyrået Reuters at de beste «bakdørene» ofte ser ut som en programvare-feil.

For via feilen i Apples programvare i operativsystemene iOS og OS X (brukes på Mac, Iphone, Ipad, Ipod Touch) kunne uvedkomne få tilgang til e-post, Facebook og annen kommunikasjon som er ment å være kryptert.

Det eneste som måtte til var å være på samme nettverk – noe som kan skje automatisk på offentlige, usikrede nettverk på kafeer eller andre offentlige steder.

Kom med oppdatering

Det antas at programvare-feilen har vært tilstede i Apples produkter i flere måneder, men saken ble først offentlig kjent for fire-fem dager siden.

Men nå har Apple endelig kommet med en oppdatering som sørger for at sikkerhetshullet har blitt tettet.

Det anbefales nå å sørge for at oppdateringen blir installert, slik at personvernet på din enhet ivaretas.

Slik oppdaterer du Mac-en

Apple har også lagt ut en veiledning til hvordan du selv kan sørge for at du har sikret deg oppdateringen på Mac-en.

Først anbefales det å ta en backup av Mac-en, deretter trykker du på Apple-symbolet, trykker på «Programvareoppdatering». Du får deretter en oversikt over alle tilgjengelige oppadteringer, og Apple anbefaler deg å oppdatere samtlige.

På Iphone, Ipad, Ipod og liknende kan du sikre deg at du har oppdatert enheten ved å gå inn på «Instillinger», «Generelt» og til slutt «Oppdatering».

Wednesday, February 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments