Hangeland fikk avskjed per epost SLAKTER FULHAM

(Dagbladet): Brede Hangeland (32) er ferdig i Fulham. Det ble klart etter en pressemelding fra klubben i kveld.

Overfor Dagbladet sier Hangeland at han er skuffet og føler seg sviktet.

- I dag mottok jeg nyhetene om at Fulham har valgt å si opp kontrakten min med klubben med umiddelbar virkning. Jeg fikk beskjed om avgjørelsen per epost, uten at noen fra klubben har møtt med meg på forhånd for å diskutere kontrakten min eller fremtiden med klubben, sier Hangeland til Dagbladet, via sin rådgiver Jon Mørland.

- Skuffet

Hangeland signerte for Fulham i januar 2008 og har vært en av klubbens store profiler de siste sesongene.

- Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert. Jeg vil gjerne få takke de fantastiske Fulham-fansen som jeg har fått tilbringe de beste årene av min fotballkarriere med, sier Hangeland.

De to siste sesongene har nordmannen vært kaptein på laget, som rykket ned fra Premier League nylig.

- Jeg har båret den hvite drakta med stolthet på Craven Cottage. Jeg føler jeg fortsatt har mye igjen å gi som fotballspiller, og ser frem til det neste kapittelet i min karriere, sier Hangeland.

Landslagskapteinen er nå på ferie ved det indiske hav, får Dagbladet opplyst.

Erik Nevland, tidligere lagkamerat i Fulham, reagerer på behandlingen av Hangeland.

- På epost? Kom igjen, Fulham. Vis litt respekt til en klubblegende, skriver Nevland på Twitter.

- Svak sesong

TV 2-kommentator og Premier League-kjenner Øyvind Alsaker skjønner at Hangeland føler seg skuffet, men mener han ikke har prestert godt nok.

- Hangeland har vært en lojal tjener og klubbens beste spiller flere sesonger. Så jeg skjønner godt at han er skuffet. Men det handler i bunn og grunn om dårlige sportslige prestasjoner. Det gjør det alltid. Det er nådeløs bransje, sier Alsaker til Dagbladet.

- Denne sesongen har vært trøblete med skader og mye surr. Da er det vanskelig å levere på toppnivå. Hangeland har alltid vært en trygghetssøkende stopper, han er best med et solid system. Tre managere i Fulham på én sesong er alt annet enn solid. Hangeland har nok lidd litt under det.

- Hva med veien videre nå?

- Jeg vil tro at han er attraktiv for mange Premier League-klubber. Jeg håper han får et tilbud, slår til, og blir en hit i nytt lag i Premier League. Nye utfordringer kan være positivt for ham.

- Hvordan kan han være Premier League-aktuell hvis han er for dårlig for Championship-klubben Fulham?

- Noe av grunnen her er selvsagt at han koster penger. Han har en Premier League-lønning. Jeg tror at han, under rett manager og med det rett spillesystemet, kan være fortsette å være en god stopper i Premier League. Jeg har ikke gitt opp Hangeland på noen måte, sier Alsaker.

- Takk!

Hangeland kom til Fulham i januar 2008. Han ble daværende trener Roy Hogdsons første signering. 32 år gamle Hangeland spilte 272 kamper for de hvite fra London.

- Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt år i tjeneste. Vi ønsker ham alt det beste i framtida, heter det på fulhamfc.com.

Dagbladet har snakket med Toppfotballsjef i NFF, Nils Johan Semb, som mener det er positivt at Hangeland bytter klubb.

- Nå tenker jeg at det er muligheter for en nordmann i Premier League neste sesong, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

- Hangeland har hatt en vanskelig sesong, men han har vært en av de beste midtstopperne i Premier League i en årrekke. Jeg vet ikke hva som ligger bak avgjørelsen om å bryte kontrakten, sier Semb.

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, June 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments