- Han vil si og gjøre alt for å redde seg selv

(Dagbladet): I en e-post som først ble publisert og gjengitt av blant andre Politico, slår guvernør Chris Christie tilbake på anklager om at han skal ha kjent til sabotasjeaksjonen på George Washington-broa mellom New York og New Jersey i september i fjor.

To av tre påkjøringsramper ble plutselig stengt og ble holdt stengt i fire dager, noe som forårsaket et vanvittig trafikkaos. Det medførte blant annet at nødetatene ikke kom fram når de skulle, og mange ble hardt rammet.

Tidligere denne måneden viste en rekke e-post-korrespondanser at det var Chris Christies nærmeste medarbeidere som sto bak stengingen, angivelig for å ramme borgermesteren i New Jersey, Mark Sokolich.

«Fins bevis»

Christie har hele veien nektet å ha kjent til sabotasjeaksjonen. Fredag ble et brev fra en tidligere ansatt ved havnevesenet og barndomsvenn av Christie, David Wildstein, offentliggjort gjennom hans advokat.

Brevet ble gjengitt i New York Times, hvor det står at det «fins bevis» for at guvernøren kjente til aksjonen. Det står imidlertid ingenting om hva disse bevisene skulle være.

I e-posten Christie har forfattet, lister han opp «fem ting dere bør vite om bomben som ikke kommer som noen bombe».

Han trekker både Wildsteins og New York Times troverdighet i tvil.

- Når alt kommer til alt, vil David Wildstein si og gjøre hva som helst for å redde David Wildstein, står det å lese i e-posten.

Vennskapet

Wildstein og Christie gikk på skole sammen. Det var også Christie som utnevnte Wildstein til jobben i havnevesenet, som har ansvaret for George Washington-broa. E-post-utvekslinger har vist at Wildstein var en av medarbeiderne som sto bak sabotasjeaksjonen.

- David Wildstein har bedt om immunitet helt fra starten av, og har vist forakt for retten ved å ikke ville forklare seg, har mislykkes i å bringe på bane de såkalte «bevisene» han hevder å ha og forventer at havnevesenet skal betale for rettsutgiftene, skriver Christie.

Guvernøren har også uttalt at vennskapet med Wildstein, slik det har blitt beskrevet, er blåst ut av proporsjoner, og sier at han nesten ikke har hatt kontakt med ham de siste månedene.

Wall Street Journal har imidlertid publisert et bilde av dem to sammen på en markering for terrorangrepene 11. september, som var noen dager etter at brostengingen var over.

Sunday, February 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments