- Han var outsideren på innsiden av musikkbransjen

(Dagbladet): Den tidligere musikeren, platedirektøren og manageren Per Eirik Johansen (54) er død.

- For en gangs skyld er jeg ganske speechless. Jeg har tusen gode minner fra tiden med ham. Han var en pioner. En karakter. Et unikum. Han var høyt elsket av alle, sier Peer Osmundsvaag, som startet Atomic Soul booking sammen med Johansen, til Dagbladet.

- Jeg var seinest sammen med ham i går kveld. Da var han så full av liv, som han alltid var. Dette er helt uvirkelig.

Avisa Nordlys skriver at Johansen døde i natt under et besøk i Oslo.

Johansen, som er tidligere direktør i plateselskapet EMI Norge, har de siste årene bodd i New York med familien.

Johansen er først og fremst kjent som mannen bak Lene Marlins gjennombrudd som artist. Tromsøværingen har også jobbet emd Sondre Lerche, Madrugada, Röyksopp og Morten Abel. De siste årene vært manager for blant andre Sivert Høyem og Jarle Bernhoft.

- Nyheten om Per Eiriks alt for tidlige bortgang oppleves som svært sørgelig. PEJ var en fantastisk fin fyr. Han var outsideren på innsiden av musikkbransjen; musikernes favoritt, og slik vi husker ham, «punk» tvers igjennom. Per Eirik har vært en essensiell og uvurderlig part i våre liv som musikere; helt fra den spede begynnelsen i våre ungdomsår og frem til i dag. Vi kommer til å savne ham, skriver Röyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland i en sms til Dagbladet.

Johansen forlot stillingen som EMI-direktør i 2006.

Musikk-Norge reagerer på Johansens bortgang med stor sorg.

- Musikk og Per Eirik var to sider av samme sak. Han brant for musikken, også som utøver. Dette er veldig trist, sier Erik Smith-Meyer, som spilte i bandet Søt Hævn sammen med Johansen på 80-tallet, til Dagbladet.

- Gråter litt for Per Eirik. Takknemlig for alt. Stor mann, stor sorg. Denne kommer til å svi for mange av oss. #rip, skriver Sondre Lerche på Twitter.

Wednesday, January 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments