Han sier han vil voldta og drepe igjen. Nå får han hjelp til å dø

(Dagbladet): I Belgia brukes ikke dødsstraff som straffemetode. Men landet har veldig vide lovbestemmelser når det kommer til aktiv dødshjelp.

Nå får en drap- og voldtektsdømt mann hjelp til å dø. Årsaken er at ingen behandlingsmetoder nytter for å få han vekk fra overgrepslystene. Frank Van Den Bleeken har sittet nesten 30 år i fengsel. Han er sikker på at han kommer til å begå grusomhetene igjen dersom han slipper ut av fengsel. I stedet ønsker han å få hjelp til å dø, melder nyhetsbyrået AP.

- Han har i klare ordelag sagt at han ikke ønsker å forlate fengselet fordi han ønsker ikke å risikere og skape flere ofre, sier hans advokat Jos Vander Velpen.

- La mannen råtne

Advokaten forteller at hans klient ser på seg selv som en trussel mot samfunent.

- Han kan ikke leve på den måten, sier advokaten.

Nå har en domstol, etter en ankerunde, bestemt at mannen skal få dø gjennom såkalt assistert medisinsk selvdrap.

Pårørende etter mannens ofre raser.

- La mannen råtne på cella. Alle kommisjonene, doktorene og ekspertene er bekymret for tilstanden til mannen som drepte vår søster. Ingen har noensinne gitt oss den oppmerksomheten, sier søsteren til et av mannens ofre til den nederlandske avisa Algemeen Dagblad. Offeret ble drept i 1989.

Frykter dødssøknader

Belgia innførte aktiv dødshjelp siden 2002 for mennesker som har fått dødsdiagnosen, men de aller fleste sakene gjelder mennesker som har fysiske sykdommer og lidelser. For drapsmannens tilfelle er det psykisk, noe som gjør det vanskeligere å slå fast at tilstanden hans ikke er mulig å behandle. Motstandere mener det er en falliterklæring av det psykiske helseapparatet og kriminalomsorgen i landet.

- Dette vil føre til at mange andre straffedømte vil søke om å få dø, sier prosjektsjef Carine Brochier i European Institute of Bioetichs, som er uttalt motstander av dødshjelp.

Hun mener mannen burde få riktig behandling slik løsningen ville blitt i mange andre land.

Wednesday, September 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments