Han scorer mer enn Zlatan

To mål av André-Pierre Gignac ga Marseille 3-0-seier over Rennes lørdag og sendte laget til topps på tabellen i fransk 1. divisjon.

Et spektakulært saksespark i det 50. minutt førte Gignac i målprotokollen, og han doblet ledelsen i det 63. minutt. Dermed passerte han Zlatan Ibrahimovic på scoringslisten med seks seriemål denne sesongen.

Romain Alessandrini fastsatte resultatet på overtid. Marseille har vunnet fire kamper på rad, til glede for hjemmefansen blant de 46.153 på Stade Vélodrome.

– Vi fortjente denne seieren, selv om marginen kanskje ble i største laget, sa trener Marcelo Bielsa, som særlig trakk fram Gignac og keeper Steve Mandanda.

– Enkelte seirer kan forklares ved bidragene til målvakten og nieren (spissen). Vi hadde en smart og besluttsom spiss og en keeper som fikk oss ut av svært vanskelige situasjoner, sa han.

Anders Konradsen måtte finne seg i å være ubenyttet reserve for Rennes.

Marseille topper tabellen på bedre målforskjell enn Bordeaux, som slo tabelljumbo E. Thonon Gaillard 2-1 fredag.

Lørdag var en god dag også for tidligere landslagsspiller Florent Malouda, som spilte sin første Ligue 1-kamp på sju år etter å ha blitt hentet til Metz fra Trabzonspor. I sin 200. franske seriekamp bidro han til 3-1-seier over Bastia.

Ubeseirede Lille tar imot Montpellier søndag og vil med seier være tilbake på tabelltopp.