- Han markerte seg i flere konkurranser, og var kjent som både ivrig og dyktig

(Dagbladet): Politiet friga rett etter kl. 12 navnene på de fire mennene som omkom i Kannsdalen i Sunndal kommune.

Dette er:  Yngve Dalquist (37) fra Trondheim, Ole Simensen (28) fra Os, bosatt i Oslo, Øyvind Slørdahl (36) fra Oslo og Ola Drøpping (27) fra Sunndal.

Ola Drøpping (27) har tidligere satset på sykling, og har de siste årene markert seg i toppturmiljøet. I fjor satte ifølge Fri Flyt uoffisiell norsk randorekord da han gikk 12 007 høydemeter i løpet av et døgn.

- Han var en ekstremt ivrig toppturgjenger og en eksepsjonelt sprek fyr, sier Tore Meirik, nettredaktør i Fri Flyt.

Han intervjuet Drøpping flere ganger, blant annet etter rekordturen i 2013.

- Han markerte seg i flere konkurranser, og var kjent som både ivrig og dyktig. Han var kjent som en solid mann i fjellet. Jeg vet ikke om han var på tur hver eneste dag, men det var ikke langt unna, sier Meirik.

Toppturmiljøet

Yngve Dalquist fra Trondheim var også godt kjent i toppturmiljøet. I 2012 vant han Galdhøpiggrennet.

- Han var en veldig flink og flott kar. Han har vært med i toppen i flere år, og var en de fleste av oss kjente. Han var erfaren, trivelig og omgjengelig, sier rennleder Per Olav Tangen til Dagbladet.

Øyvind Slørdahl er fra Trondheim, men bodde og jobbet i Oslo. Han jobbet for Orkla Foods, og var i likhet med de tre andre omkomne frilufts og idrettsentusiast. Vinterstid drev han med frikjøring. Han har også drevet frikjøring med flere av de som var med på denne siste, fatale turen tidligere. Slørdahl kom i 2012 på tredjeplass i den prestisjetunge triathlon-konkurransen Norseman.

- Han har vært en aktiv triatlet og en positiv bidragsyter i miljøet. Det er mange i vårt miljø som kommer til å savne ham, sier Dag Oliver, generalsekretær i Norges Triathlonforbund.

Filmet skred

28 år gamle Ole Simensen har tidligere beskrevet seg selv som en erfaren løssnø-kjører. Han kommer fra Os i Hedmark, men jobbet i ingeniørfirmaet Hjellnes Consult i Oslo.

I et intervju med Fri Flyt og Dagbladet i 2012 fortalte Ole Simensen om da han ble tatt av et snøskred på Gaustatoppen i november 2012. Med et hjelmkamera filmet han hvordan snømassene dro ham nedover fjellsida. Da han stoppet 800 meter lenger ned satt han fast med snø til knærne. Han gravde seg ut ved hjelp av spade og sa i intervjuet at opplevelsen hadde gitt ham respekt for skred.

Administrerende direktør Geir Knudsen i Hjellnes Consult forteller at han fikk savnet-meldingen i går og fikk bekreftet dødsfallet i dag.

- Vi mottok beskjeden med stor sorg. Han var en høyt verdsatt person hos oss. Han var et friskt pust og var alltid blid og hyggelig, sier Knudsen til Dagbladet.

Simensen jobbet i prosjektledelsen for utbyggingen av den nye flyterminalen på Oslo lufthavn Gardermoen. Friluftsinteressen hans var godt kjent på arbeidsplassen med rundt 200 ansatte. Tirsdag over påske blir det minnestund.

- Hans hobby var allmenn kjent. Det hendte han var på tur med kolleger også. Blant annet i videoen der han ble tatt av skred på Gaustatoppen var han sammen med en kollega, sier Knudsen.

Wednesday, April 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments