- Han kjente min mørkeste hemmelighet. Han var del av min mørkeste hemmelighet

(Dagbladet): – Han kjente til min mørkeste hemmelighet. Han var en del av min mørkeste hemmelighet.

Dette forklarte Oslo-kvinnen (28) som er tiltalt for å ha drept sin halvannet år gamle datter, under sin forklaring i Oslo tingrett. Mannen hun sikter til, er den medsiktede britiske kjæresten (35), som hun hadde svært intens kontakt med både før og etter datterens dødsfall natt til 3. oktober 2010.

- Svært vanskelig tid

Det gikk et år fra datterens dødsfall til hun tilsto å ha senket den lille jentas hode gjentatte ganger i ei bøtte vann, etter instruks fra kjæresten via videochat. 28-åringen fortalte om ei svært vanskelig tid.

- Når jeg var hos familien, kunne jeg trekke meg inn på soverommet, der jeg gråt og så på bilder av datteren min. Jeg prøvde å viske ut alt av følelser for å takle sorgen, sier Oslo-kvinnen – og forteller at hun i perioden misbrukte alkohol og piller.

- Jeg vil ikke påføre andre problemer på grunn av min sorg. Jeg tenker mer på andres behov enn på meg selv, sier hun.

Hun møtte imidlertid lite forståelse hos sin britiske kjæreste, forklarer hun.

- Han var irritert fordi jeg ikke sprudlet og smilte like mye. Han fortalte meg at i islam er det ikke tillatt å sørge mer enn tre dager, sier Oslo-kvinnen.

- Han skjønte ikke at jeg var deprimert fordi jeg hadde mistet datteren min. Han var fokusert på at vi skulle få nye barn, forklarer hun.

- Skjevt maktforhold

Under utspørringen fra aktor Cecilie Schløsser Møller og sin egen forsvarer Geir Hovland tegnet hun bilde av et svært skjevt maktforhold i forholdet til den gifte briten.

- Jeg var veldig opptatt av at han visste bedre enn meg. Jeg gjorde alt for å tilfredsstille ham, sier hun – og beskriver seg selv som en person som søker mye råd.

Det kom under dagens forhandlinger fram at av all telefonkontakt mellom de to kom en forsvinnende liten andel av oppringningene fra briten.

- Han måtte passe på med hensyn til jobben og kona. Jeg, derimot, kunne ringe gratis fra hjemmetelefonen, forklarer den drapstiltalte kvinnen.

Også etter at datteren hadde dødd, fortsatte forholdet mellom 28-åringen og briten.

- Vi hadde daglig kontakt fram til jeg ble varetektsfengslet, sier den drapstiltalte kvinnen.

Sendte 1000 bilder

- Var du fremdeles forelsket i ham? spør aktor Møller.

- I starten, ja. Men jeg jattet bare med ham når han snakket om framtidsplanene for oss. På slutten begynte jeg å hate ham.

Den medsiktede 35-åringens forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen kunne opplyse retten om at Oslo-kvinnen i løpet av året mellom datterens dødsfall og tilståelsen sendte 1000 bilder av seg selv til kjæresten i England. Oslo-kvinnen tegnet også bilde av en svært kontrollerende partner i tida etter dødsfallet.

- Han var svært opptatt av hva jeg fortalte familien, sier 28-åringen.

I går fortalte Oslo-kvinnen at hun og kjæresten samordnet sine forklaringer om dødsfallet. I dag beskrev hun hvordan briten instruerte henne til å slette alle dataspor fra PC-en og mobilen – med begrenset hell, siden det meste av elektroniske spor ble funnet nettopp på hennes enheter under etterforskningen.

- Hvorfor gikk det et år før du tilsto? spør aktor Møller.

- Jeg hadde lyst til å tilstå veldig lenge, men måtte tenke på sønnen min. Jeg var veldig opptatt av at han skulle ha det bra.

Den avdøde jentas far har varslet erstatningskrav, og sitter i rettssalen under hovedforhandlingen. På slutten av sin forklaring benyttet den drapstiltalte ekskona seg av muligheten til å henvende seg til ham.

- Dette gjør ikke vondt godt – men jeg beklager på det sterkeste. Det var aldri meningen at utfallet skulle bli slik det ble.

Ristet på hodet

Under Oslo-kvinnens tidvis gråtkvalte forklaring satt den britiske kjæresten – pent antrukket i dressjakke – og hørte på. Han virket fattet og lettsindig, og ristet tidvis oppgitt på hodet. Hans forsvarer Vibeke Hein Bæra bebuder en helt annen versjon av de faktiske forhold når han får forklare seg i morgen.

- Han kjenner seg ikke igjen i bildet som tegnes av ham – at han skal ha påvirket henne. Han ser fram til å forklare seg om sin versjon, sier Bæra til Dagbladet.

28-åringen har tilstått straffskyld for mishandling, men nekter å være skyld i forsettlig drap på datteren. Den 35-årige kjæresten nekter all skyld. Saken er berammet til og med 8. april.

Tuesday, March 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments