- Han føler livet hans er ødelagt, rett og slett

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble i dag avhørt av Spesialenheten for politisaker. Avhøret varte over flere timer, men Jensen og hans forsvarer Jens-Ove Hagen er frustrert over at Spesialenheten ikke presenterer håndfaste beviser.

- Det går veldig sakte. Vi er ikke tilfreds med konkretiseringen av beskyldningene. Det er altfor lite som legges fram for min klient av konkrete ting, sier Hagen til Dagbladet.

- Vi ber om å få mer konkrete ting som Spesialenheten mener kan underbygge historien fra denne personen. Det har vi ikke fått.

La fram tekstmeldinger

Gjermund Cappelen (47), som har innrømmet innførsel av «tonnevis» med hasj, har forklart til politiet at Jensen hjalp ham med innførselen. Jensen nekter all skyld.

- Har han blitt presentert for noen bevis i det hele tatt?

- De har lagt fram litt om kontakten mellom de to, men ikke noe utover tekstmeldinger. Men min klient har heller aldri lagt skjul på at han har hatt kontakt med denne selverklærte smugleren.

- Hva sier han om kontakten?

- De har hatt bred kontakt gjennom mange år, det legger han ikke skjul på. Men han er mildt sagt sjokkert over at denne personen har framsatt en historie som dette.

- Føler livet er ødelagt

Hagen ber om fortgang i etterforskningen, og håper hans klient vil bli løslatt så fort som mulig.

- For hver dag som går, så blir skadevirkningene for ham ved å sitte uskyldig varetektsfengslet større. Det er et voldsomt inngrep som bare blir verre og verre.

- Han føler livet hans er ødelagt, rett og slett. Det å måtte forsvare seg og oppleve noe som dette på tampen av en lang og god og suksessfull karriere. Det er så ille for ham at det er vanskelig å beskrive, sier Hagen.

- Ga han uttrykk for dette overfor Spesialenheten i dag?

- Jeg klarte å sette ord på det, på min måte, som en avslutning.

- Hva er han mest opptatt av nå?

- Han er mest opptatt av å bli renvasket og å slippe ut av varetekt. 

Sunday, March 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments