«Hadde svenske Sanna hadde hatt skjegg, ville hun vunnet MGP-finalen»

Det er bare å gratulere MGPs mest veldreide 25 åring, Tom Neuwirth eller Conchita Wurst, som er hans/hennes kunsteriske navn. Den østerriske artisten serverte en solid, grandios, klassisk orkestral ballade.

Ladyshave er tydligvis ingen seier for kvinner i europeisk Melodi Grand Prix-sammenheng. Testosterontilskudd og kjønnsoperasjon er tydligvis det som skal til.

«Rise Like A Phoenix» var likevel ikke sterk nok alene til å ta seieren, som faktisk var overlegen. Det er utrolig hvor mye vakkert ytre, deilig kropp, nydlig kjole og en pent barbert ansikt kan gjøre. Men hun var rørende, søt, da. Slike menn er kanskje noe av det mest feminine vi har.

Avstemmingen, klimakset i alle MGP-sammehenger, var lenge en kamp mellom Sverige og Østerrike. Armenia og Nederland hang seg overraskende med i kampen, som gradvis tok en annen vending.

Nederland som sto for en av høydepunktene i årets MGP-finale. At landets duo skulle fosse fram på de gjorde, var like gledelig som overraskende. Country-poplåta «Calm After The Storm» gjorde årets Eurosong til et bedre sted og fortjente de 12 poengene fra Norge fullt ut. En 2. plass er en stor seier.

At Carl Espen ikke vant, var ingen overraskelse. Både han og vi skal være godt fornøyd med en 8. plass, en anstendig og velfortjent plassering. Vi fikk en håndfull stemmer jevnt og trutt av overveldende mange land.

Ikke minst kan NRK puste lettet ut. En seier er ingen lottogevisnt, snarere det motsatte – en kjip millionbot. Prisen for moroa for et vertsland ligger på 100-300 millioner kroner.

Svensker er dårlige tapere. Det har vi sett i eurpeisk MGP-sammenheng flere ganger. Denne gangen hadde de seieren i lomma. Den siste uka har Sanna Nielsen rulet på oversikter over forventet vinner. Men hun tapte innspurten.

Sanna hadde fortjent å vinne. Låta har bare vokst i mine ører siden jeg først hørte den for et par måneder siden. Hun gjorde en formidabel innsats. Men ble slått i oppløpet. Søta bror bør likevel være fornøyd med en 3. plassen.

Sunday, May 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments