Gutt (14 mnd.) døde av underernæring. Politiet skylder på «foreldrenes strenge vegandiett»

(Dagbladet): Den lille guttens foreldre trodde ikke på medisin, og ba heller når sønnen ble syk, ifølge kanadiske medier.

- Det er ingenting som tyder på at gutten noen gang var hos lege. Han ble heller ikke født på sykehus, sier politisjef Doug Andrews, ifølge kanadiske National Post.

Responderte ikke på medisin

Etter å ha blitt oppfordret av bekymrede familiemedlemmer til å ta med seg den lille gutten på sykehus i november, ble gutten lagt inn.

Han døde på sykehuset i Calgary i Alberta, Canada.

Guttens foreldre har to andre barn, som begge er tatt hånd om av lokalt barnevern. Foreldrene deres er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge for å ikke å ha klart å gi gutten det han trengte for å overleve.

Barnet led av stafylokokkinfeksjon som ble forverret av underernæring. Det gikk så langt at gutten ikke lenger kunne behandles for bakterieinfeksjonen, ifølge National Post.

Hadde gutten vært frisk da han kom inn, ville antibiotika trolig ha reddet ham.

- På tross av religion har foreldre og foresatte en plikt til å gi barn nødvendighetene i livet. Det innebærer omsorg, medisinsk oppfølging, mat og ly. Gjør de ikke det, kan konsekvensene bli store. Foreldre og foresatte kan bli straffet for sine gjerninger, sier han.

Vegan

Ifølge kanadiske medier fulgte guttens foreldre en svært streng vegandiett. Følger man et vegansk kosthold spiser man ikke kjøtt, egg, meieriprodukter, honning eller andre matvarer av animalsk opprinnelse, ifølge Wikipedia.

Veganere unngår også å benytte dyreprodukter som lær, pels, ull, silke og lignende, så langt det er praktisk mulig, ifølge nettsiden.

Politiet startet etterforskning i saken etter at gutten døde. Det tok imidlertid et par uker før foreldrene ble pågrepet tidligere i desember.

Det er ikke kjent hvordan de to stiller seg til siktelsen.

Saturday, December 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments