Grattis, Åge. For en spiller og for et publikum du har

Malmö – Olympiakos 2-0 (1-0)

MALMÖ (Dagbladet): – Det kommer til å bli kjempetøft. Men jeg tror bestemt vi kommer til å dominere kampen!

Malmö-trener Åge Hareide var høy og mørk før kveldens møte med Olympiakos i Champions League. Hjemmelaget kom også best i gang og ledet 1-0 ved pause. Mål: Kampens store spiller, Markus Rosenberg.

Scoringen kom i en omgang der Olympiakos hadde ballen 64 prosent av tida.

Begge lag – og spesielt Malmö – hadde noen kjempesjanser i begynnelsen av 2. omgang. Derfor var det rett og rimelig at Rosenberg sendte hjemmelaget opp i 2-0 åtte minutter før slutt.

Swedbank Stadion eksploderte. For en spiller, for et publikum.

Hareide var ikke det eneste norske innslaget i kveld. Omar Elabdellaoui – som har ni A-landskamper for Norge – spilte fra start på høyrebacken til Olympiakos.

Fantatiske supportere

Malmö har noen av de beste supporterne i Skandinavia. Skuer vi ut over hele Europa, kommer de ikke så verst ut der heller.

Allerede to timer før kampen var det køer for å komme inn på Swedbank Stadion, eller -  for kvelden – Malmö Nya Stadion. Arenaer med sponsornavn kan ikke profileres i Champions  League.

Malmö og Olympiakos hadde aldri møtt hverandre før kveldens kamp, så det var ikke lett å si noe om styrkeforholdet.

Men Olympiakos kom best i gang. Laget hadde flere gode skudd mot mål før 20 minutter var gått.

Fantomredning

Malmös første sjanse kom etter 24 minutter. Markus Rosenborg fikk all verdens med tid på et innlegg, og kunne bare styre headingen i mål. I stedet vartet Olympiakos-keeper Roberto opp med en fantomredning. Sjansen løftet Malmö-supporterne til nye høyder.

Med null baklengs etter drøye halvtimen, virket Åge Hareide tilfreds på sidelinja. Han og Olympiakos-trener Michel hadde nesten like dresser, bortsett fra at Hareide hadde droppet slipset.

Olympiakos fikk annullert en scoring for offside fire minutter før pause. Rett etterpå, i det 42. minutt, gikk Malmö opp i ledelsen ved Markus Rosenborg. Keeper Roberto var lite resolutt, og dermed kunne hjemmelaget gå til hvilen med 1-0.

Startet med seier

Olympiakos startet gruppespillet med en sterk 3-2-seier over fjorårets Champions League-finalist, Atlético Madrid.

Laget åpnet også med et overtak i 2. omgang. Men med den sterke fansen i ryggen, holdt Malmö unna.

Kaptein Giannis Maniatis ropte på straffe ti minutter ut i omgangen, men fikk i stedet gult kort for filming. En omdiskutert situasjon.

Malmös Isaac Kiese Thelin og Magnus Eriksson hadde hver sin kjempesjanse like etterpå. Dessverre for svenskene klarte de ikke å omsette dem i mål.

Men det klarte Markus Rosenberg – igjen – åtte minutter før slutt. Han fikk ballen innenfor 16-meteren, og sendte den opp i nettmaskene til venstre for keeper.

2-0 til Malmö, og kampen var avgjort.