Gransking avslører: Israelsk soldat trolig drept av sine egne

(Dagbladet): Bare timer etter at de israelske styrkene startet sin bakkeoffensiv i Gaza torsdag kveld ble den 20 år gamle soldaten Eitan Barak deres første dødsoffer. Barak ble dødelig såret i en skuddveksling nord i Gaza.

Den israelske hæren (IDF) har iverksatt gransking av dødsfallet. Den foreløpige konklusjonen er at 20-åringen mest sannsynlig ble drept av skudd fra sine egne medsoldater – av «vennlig ild», melder avisa Haaretz.

Palestinske myndigheter rapporterer at 26 palestinere ble drept under trefninger i natt, deriblant åtte medlemmer av samme familie.

- Avdekket tunneler

De israelske styrkene melder at de har avdekket 20 Hamas-tunneler i løpet av natta, men Hamas avfeier dette som løgn. Videre hevder Israel at de har drept 20 Hamas-krigere i natt.

Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an News Agency melder om sju palestinske dødsofre nord i Gaza i natt etter israelske luftangrep.

Ifølge nyhetsbyrået har konflikten i Gaza til nå krevd 307 menneskeliv. 2250 palestinere skal være skadd. Palestinske kilder hevder at 65 palestiner er drept siden Israel startet sin bakkeoffensiv torsdag kveld, deriblant minst 15 barn, skriver Jerusalem Post.

Den israelske hæren (IDF) opplyser at to israelske soldater ble lettere skadd og en soldat alvorlig skadd i trefninger nord i gaza i natt.

IDF sier de har drept 40 terrorister så langt i løpet av bakkeoffensiven i Gaza.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier hovedmålet med bakkeoffensiven er å bekjempe trusselen det innebærer at Hamas har gravd en rekke tunneler langs Gaza-Israel-grensa.

Obama-støtte

Dagbladet var i kontakt med talsmann Bjørn Hermann Ueland for de israeklske styrkene i går.

- Vi kriger mot en fiende som er sivilkledt. En betydlig del av de rapporterte døde de siste 12 dagene er ikke uinvolverte sivile, men Hamas- og Jihad-krigere. sier Bjørn Hermann Ueland og utdyper:

- Man må også være oppmerksom på at Hamas lagrer og avfyrer raketter fra skoler, bolighus og moskeer. Vi kan ikke vente til hundre eller tusen israelske sivile blir drept av rakettangrepene. Iron Dome har lykkes så langt, men systemet har sine begrensninger og vi vet at det bare er et tidsspørsmål før en rakett smeller inn i en israelsk by og påfører store tap på menneskeliv. Vi ser på operasjonen som en nødløsning. Dette er årsaken til at vi prøvde å få til en våpenhvile. Uansett, vi tar alle skritt for å unngå skader på uinvolverte, sier IDF-talsmannen.

USAs president Barack Obama har hatt samtaler med Netanyahu og gitt uttrykk for at han forsvarer Israels rett til selvforsvar.

Saturday, July 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments