- Glad vi ikke har sånne saker knyttet til vårt lag

SOTSJI (Dagbladet): Hoppsportens største stjerne, Gregor Schlierenzauer fra Østerrike, har vært som en tikkende bombe etter 11.-plassen i den lille bakken i OL søndag.

I går kom dette til åpent uttrykk i flere medier.

Schlierenzauer er misfornøyd med at han ikke får ha sin private trener, Markus Maurberger, med til OL. Stjerna mener Maurberger vet hvor skoen trykker.

Sjefstrener Alexander Pointner, derimot, er av en annen oppfatning – og ønsker ingen innblandinger fra Maurberger. Uenighetene har skapt uro i den østerrikske leiren.

Langt unna

- Heldigvis er dette noe som er fryktelig langt unna vårt miljø. Jeg er veldig glad for at sånne saker ikke er knyttet til oss. Jeg har jobbet sammen med nok profilerte trenere til å vite at sånne ting går innpå dem, sier sportssjef for de norske hopperne, Clas Brede Bråthen.

I det faktum at Schlierenzauer ønsker Maurberger til Sotsji, ligger det ganske så åpenbart en mistillit til sjefstrener Pointner. Etter fiaskoen i den lille OL-bakken, analyserte Maurberger hoppene til Schlierenzauer på mail.

De to skypet ivrig, for å finne ut av hva Schlierenzauer gjorde feil.

- Han er en fantastisk skihopper. Det er lett å forstå at han ikke jubler for 11.-plasser. Men jeg kjenner ikke bakgrunnen for at denne saken kommer opp nå, sier Bråthen til Dagbladet.

Lite energi

Han understreker at han ikke bruker mye tid på de interne bruduljene i Østerrike.

- Våre trenere og utøvere bruker ikke tid på annet enn det vi får gjort noe med. Vi er heller ikke gode nok til å bruke energi på andre, poengterer Bråthen.

I kveldens kvalifisering til rennet i den store bakken lørdag ble Anders Fannemel beste nordmann på 15. plass. Rune Velta ble nummer 17, mens Anders Jacobsen kom helt nede på 25. plass.

Kvalifiseringen ble vunnet av Michael Hayböck fra Østerrike. Anders Bardal var forhåndskvalifisert.

Friday, February 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments