Gjetter du hvem dette er sønnen til? Han er fra en helt unik familie

BODØ (Dagbladet): I Bodø/Glimts hjemmekamp mot Odd lørdag – som riktignok endte 0-3 – debuterte en tenåring med et velkjent etternavn, da han ble byttet inn ved 73 minutters spill.

16 år gamle Patrick Berg er sønn og sønnesønn av Ørjan og Harald Berg – legender i Glimt og norsk fotball etter sine herjinger på 1970- og 1990-tallet.

Minne for livet

- Selvfølgelig litt kjipt å debutere i en kamp vi taper 0-3. Men samtidig vil jeg huske det for alltid. Tempoet i kampen var høyere enn jeg er vant til. Men jeg syns det gikk greit å ta nivået, sa Patrick til Dagbladet etter kampen.

Det nye medlemmet av fotballfamilien Berg trener med A-laget tre ganger i uka. Han fikk sin Glimt-debut 16 år og sju måneder gammel.

 - Tror du at du slo pappa Ørjan?

 - Det aner jeg ikke. Vi har ikke snakket om sånne ting, sier Patrick.

Ørjan slo sønnen – men…

Dagbladet kan avsløre at han ikke slo sin far. Ørjan debuterte nemlig for Glimt høsten 1984, 16 år og to måneder gammel. Til gjengjeld kom Ørjans debut i det som het nordnorsk 2. divisjon, mens Patrick altså fikk sin i Tippeligaen.
 
- Jeg har aldri følt noe press fra familien. Jeg spiller fotball og har det gøy. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Patrick Berg til Dagbladet.

 - Er du og pappa ulike i spillestilen?

 - Nei, vi er ganske like. Begge er små og kjappe. Og har et ganske likt blikk for spillet, mener Patrick.

 - Har du høye ambisjoner?

 - Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i Champions League. Den drømmen skriver seg fra alle kampene jeg satt på Lerkendal og så pappa spille sånne kamper for Rosenborg, sier Patrick.

 - Hvilken klubb vil du spille i Champions League med?

 - Det vet jeg ikke. Glimt kanskje? Hadde vært gøy om vi kom oss så langt.

Harald Berg – Patricks “faffa”

Tidlig A-lagsdebut er forøvrig et varemerke for den eksepsjonelle fotballfamilien Berg fra Parkveien i Bodø. Harald “Dutte” Berg – nå 72 år, en gang kåret til Norges beste fotballspiller gjennom tidene – debuterte også på Glimt som 16-åring.

Senere fikk han en eventyrlig karriere i Lyn og hollandsk Æresdivisjon – i tillegg til uforglemmelige landskamper for Norge – før han vendte tilbake til Glimt og skapte fotballfeber i hele Nord-Norge på 1970-tallet.

 - Tenker du på arven du bærer?

 - Nei. “Faffa” og pappa bryr seg ikke om sånt, sier Patrick, som i likhet med de andre fotball-Berg’ene er midtbanespiller.

Runar var den yngste

De to andre sønnene til Harald Berg – Arild og Runar – debuterte også tidlig på Glimt. Arild var eldst, han hadde akkurat fylt 18 da han slapp til på Glimts beste årgang i moderne tid (1993, red.), med å score da Glimt utklasset Brann 8-1.

Runar Berg – den andre av Patricks onkler – tar kaka. Han fikk A-lagsdebuten som 15-åring i 1986 – riktignok i nordnorsk 2. divisjon, som bror Ørjan.

Ørjans hilsen

Ørjan Berg (45) har vært nøye på at han ikke skal bidra til forventningspress på sin talentfulle indreløper-sønn. Jobben hans i Glimt legger også bånd på ham.

 På spørsmål fra Dagbladet om en kommentar til sønnens debut, skriver Ørjan følgende korrekte (og humoristiske) sms:
 
“Som utviklingsleder i Bodø/Glimt er det alltid moro og gledelig når en av våre unggutter debuterer.”

- Stiligere på håret enn faren

Runar Berg (43) – markedssjef i Glimt og Patricks onkel – har også en lun kommentar:
 
- Som markedssjef i Glimt er jeg opptatt av spillernes hår, utseende og image. Og Patricks hårsveis har han ikke fra faren. Ørjans hockeysveis fra 80-tallet går ikke inn i fotballhistorien som den kledeligste. Patrick er langt stiligere.

 Runar legger til:

 - Som onkel vil jeg gratulere Patrick med en velfortjent debut. Han klarte seg bra! Patrick har forøvrig en meget bra skuddfot – og den har han definitivt ikke arvet fra faren. Den stammer fra onkelen.

 Runar legger også til en saklig hilsen:

 - Jeg synes det er stas hver gang kjekk ungdom fra Bodø og Nordland kommer seg gjennom nåløyet og debuterer på Glimts A-lag.

Runars sønn, Lasse Berg, er jevngammel med Patrick. De to har spilt sammern på aldersbestemte lag, og Lasse spiller i dag på klubbens B-lag (juniorlag). Det kan med andre ord fort komme et nytt blad Berg i norsk fotball.

Sunday, July 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments