Gjestelista i strid med ministerens forklaring

(Dagbladet): De nye opplysningene framkommer i en hemmeligholdt liste over hvem som gjestet Sjøforsvarets orlogsstasjon Haakonsvern 4. mai 2012 i forbindelse med salgene av de norske missiltorpedobåtene KNM «Geir», «Jo», «Falk», «Stegg», «Tjeld» og «Terne».  

Forsvarsledelsen har hele veien avvist ethvert kjennskap til hvordan skipene havnet i den private kystvaktflåten til krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolos paramilitære selskap Global West Vessel Specialist (GWVS), som utfører piratjakt og skatteinnkreving for det nigerianske kystverket NIMASA.  

De tre gjestene

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har på sin side gjentatte ganger hevdet at gjestene på Haakonsvern var representanter for den britiske kjøperen, selskapet CAS Global.  

Besøksprotokollen på Haakonsvern forteller imidlertid at gjestene var:

• Leke Olugbenga Oyewole, den nigerianske presidenten Goodluck Jonathans spesialrådgiver for maritime spørsmål
• Patrick Ziakede Akpobolokemi
, sjef for det nigerianske kystverket NIMASA
• Romeo Itima
, krigsherren Tompolos flåtesjef

Det var ingen med fra CAS Global.

Hvem de faktisk representerte framkommer ikke i Søreides redegjørelse til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som har åpnet kontrollsak med høringer etter Dagbladets avsløringer rundt forsvarets båtsalg.  

Søreides uklarheter

I fem måneder har Dagbladet bedt forsvarsledelsen utlevere navnene på de mystiske gjestene. Forsvarets logistikkorganisasjon, som hadde ansvaret for salgene, sier de ikke kan dokumentere at besøket har funnet sted i det hele tatt. Etter Dagbladets anmodning har imidlertid forsvarsledelsen klart å rekonstruere gjestelista via besøksprotokollene på marinebasen Haakonsvern. Denne ble umiddelbart gjort hemmelig.

«De besøkende skal enten representere fremmede makter eller ha så nær relasjon til fremmede makter at offentliggjøring vil kunne medføre skade for forholdet med disse maktene», skrev Forsvarsdepartementet (FD) i en epost til Dagbladet.

Forsvarsminister Søreide kom med en helt annen versjon i et brev til kontrollkomiteen 24. oktober:  

«Det ble på et seinere tidspunkt gjennomført visning av fartøyene for representanter for Cas Global, inkludert nigerianske statsborgere. Det var på den tiden offentlig kjent at Cas Global også hadde kontorer utenfor Storbritannia, blant annet i Nigeria»

Da Dagbladet for to uker siden publiserte en sak om dette, og hvordan Søreides redegjørelse inneholder flere uklarheter og feil, skrev hun et nytt brev til kontrollkomiteen.  

«I tillegg til å besvare komiteens spørsmål, ønsker jeg å knytte noen kommentarer til Dagbladets artikkel av 12. november 2014 (…) Det gis inntrykk av at Forsvarsdepartementet opplyser om at de nigerianske statsborgerne som ble vist fartøyer på Haakonsvern representerte fremmede makter, eller hadde en så nær relasjon til fremmede makter at en offentliggjøring vil kunne medføre skade for forholdet med disse maktene. Dette er ikke korrekt», skrev Søreide, og la ved den hemmelige besøksoversikten.

Ettersom forsvarsministeren selv avviste departementets begrunnelse for å hemmeligholde gjestelista, ble de tvunget til å utlevere den da Dagbladet på ny ba om innsyn. I oversikten står navnene på tre av Nigerias aller mektigste menn oppført som representanter for CAS Global.

Avviste advarsler

Da salgene pågikk advarte Utenriksdepartementet (UD) Forsvaret gjentatte ganger om at de ikke kunne tillate salg til aktører som kunne komme til å bevæpne dem og tilby sikkerhetstjenester i konfliktområder. De advarte spesifikt mot et salg til Nigeria.

12. august 2012 slo Toll- og avgiftsdirektoratet alarm overfor Forsvaret og UD. De hadde fått etterretningsinformasjon fra sine britiske samarbeidspartnere som knyttet det norske båtsalget og britiske CAS Global til omstridt handel med krigsskip i Nigeria, og nettopp krigsherren Tompolos selskap GWVS og kystvaktflåten til NIMASA.

På samme tid ble flåtesjefen Romeo Itima drept i kamp med pirater i Nigerdeltaet. I Vest-Afrika skapte dette store overskrifter. Men Tollvesenet visste ingenting om at han sammen med NIMASA-sjefen og en av presidentens øverste rådgivere nylig hadde vært Forsvarets gjester på Haakonsvern. Tollvesenet fryktet at Forsvaret var i ferd med å bli lurt.

Forsvaret avviste advarselen, forsikret UD om at informasjonen ikke stemte, og gjennomførte salget 20. august. Etter overhaling og ombygging i Horten, gikk båtene rett til Tompolos kystvaktflåte i Nigeria.

Året etter, i mai 2013, ble krigsherrens representanter på ny invitert av Forsvaret for å kjøpe det store støttefartøyet KNM Horten. Til sammen fikk de kjøpe marinefartøy av Forsvaret for omlag 74 millioner kroner. Alle via stråselskapet CAS Global.

I sin redegjørelse til kontrollkomiteen skriver forsvarsminister Søreide at Forsvaret ut ifra tilgjengelige opplysninger ikke kan se at det på noe tidspunkt i løpet av salgsprosessene framkom informasjon som indikerte at salgene kunne bryte med bestemmelsene i eksportlovgivningen.

Ukjent for Søreide

Søreide vil ikke svare direkte på Dagbladets spørsmål og overlater det til informasjonsavdeligen i FD. De skriver at departementet ikke vet hvilke relasjoner de besøkende har, selv om ministeren overfor kontrollkomiteen har sagt de representerte CAS Global, ikke noen fremmed makt.

«Forsvarsministeren tok i sitt brev av 13. november til kontroll- og konstitusjonskomiteen utgangspunkt i de opplysninger som fremgikk av oversendt informasjon fra Forsvaret vedrørende besøk ved Haakonsvern Orlogsstasjon. FD er p.t. ikke kjent med den spesifikke relasjonen besøkende ved Haakonsvern har til CAS Global eller til eventuelle andre», skriver spesialrådgiver Birgitte Frisch i en e-post til Dagbladet.

At departementet først nektet å oppgi navnene, hevder hun ikke betyr at man visste hvem de besøkende var. Departementet vil ikke svare på om kjennskapen til hvem de besøkende var ville endret vilkårene for et salg:

«Tilbakemeldingen fra FD relaterer seg til vurdering av klage på innsyn i besøksloggene for 2012 ved Haakonsvern, ikke vurderinger om hvem som har vært involvert i kjøp av fartøy og formål med besøk på Haakonsvern, slik Dagbladets artikler etter vår oppfatning kan antyde. Hvilke konkrete opplysninger som vektlegges i vurderinger tilknyttet eksportkontrollforskriften § 7, er det UD som er nærmest til å besvare», skriver Frisch.

Tuesday, December 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments