Gikk ned 27 kilo for rolle var egentlig en skrivefeil

Hollywood-stjerna Christian Bale (39) har både spilt forfengeligheten selv i «American Psycho», og superhelt i tre «Batman»-filmer.

Mellom innspillingene av «American Psycho» og «Batman Begins», var Bale likevel bare en skygge av seg selv.

Feilberegning

For å spille Trevor Reznik, den anorektiske fabrikkarbeideren med søvnproblemer, i «The Machinist» i 2004, pinte han seg i seks måneder og forvandlet seg selv til et 58 kilos skjelett.

Men det dramatiske vekttapet skjedde egentlig etter en skrivefeil, avslører Bales motspiller Michael Ironside.

Manusforfatteren hadde nemlig skrevet rollen for en mye mindre person og glemte å oppjustere vekten til å stå i samsvar med Bales høyde på 1,83 cm.

– Manusforfatteren var bare 1,67 høy og skrev inn sin egen vekt i manuset. Men da Chris skulle begynne å filme, sa han: «Nei, ikke forandre på vekten. Jeg vil se om jeg kan klare å gå ned så mye».

- Så vekten han skriver på baderomveggen i filmen er faktisk det han veide da den ble spilt inn, forteller Ironside til Huffington Post.

- Mental disiplin

Bale gikk den gang søvnløs i lengre perioder og dietten hans bestod bare av kaffe og epler.

– Jeg føler det var verdt det, bare jeg ikke får permanente skader av det, sa han etter innspillingen.

– Jeg ville bare sette meg selv et mål og nå det, og ha den mentale disiplinen som krevdes for å ikke gi det opp. Jeg bestemte meg for at «det er bare seks måneder, la meg gjøre noe virkelig ut av det».

Ironisk nok var hans neste film «Batman Begins», og dermed måtte Bale på en ny hard kur – denne gangen for å gå opp i vekt og bli en troverdig superhelt.

Bale var nominert til «Beste mannlige skuespiller» under Oscar-showet tidligere i år for innsatsen i «American Hustle», men måtte se seg slått av Matthew McConaughey (44) for hans rolle i suksessen «Dallas Buyers Club».

I «Dallas Buyers Club» ekstremslanket også Matthew McConaughey og Jared Leto seg før rollene som HIV-pasienter.

Wednesday, October 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments