George W. Bush savner ikke presidentlivet

NEW YORK (Dagbladet): Siden han gikk av som president i januar 2009 har Bush stort sett holdt seg fullstendig borte fra rampelyset. Onsdag røpet han at det bare er én ting han virkelig savner – det berømte presidentflyet Air Force One.

- Mange mennesker spør meg om hva jeg savner å være president. Svaret er nei. Det vil si, jeg savner folkene jeg jobbet sammen med, og jeg savner Air Force One. På åtte år mistet de aldri bagasjen min, sa Bush, ifølge ABC News.

Flyet Bush referer til er praksis to modifiserte 747-200B-maskiner som har kallesignalet Air Force One når presidenten er ombord.

Hedrer krigsveteraner

Kommentaren fra ekspresidenten falt under et arrangement ved Bush Institute i Dallas sammen Jill Biden, kona til den nåværende visepresidenten.

Bush ledet USA til krig i både Afghanistan og Irak. Nå bruker han tid på å hedre soldatene som dro ut i strid.

- Jeg savner å salutere mennene og kvinnene som melder seg frivillig til å forsvare landet vårt i krigstid Mange kommer hjem og forbereder seg på nye oppdrag i det sivile liv. Jeg vil salutere disse mennene og kvinnene resten av mitt liv, la Bush til.

Etter at han gikk av som president har han blant annet arrangert et årlig sykkelløp og golfturnering for skadde krigsveteraner.

- Det de fleste krigsveteraner ønsker er at deres innsats skal bli forstått og verdsatt for det den er: En formativ erfaring i deres liv, og en kilde til ferdigheter og verdier som forbreder dem på å lykkes i det sivile. Våre veteraner har forsvart det amerikanske folk, og nå ønsker de å oppleve den amerikanske drømme, sier Bush.

Kunstner in spe

Samtidig påpeker han hvordan mange krigsveteraner har problemer med å få jobb.

- Det er ikke overraskende. Du ser ikke mange jobbutlysninger hvor det står «Ønsket: Erfaring med å jakte opprørere og terrorister. Villig til å risikere livet for kolleger», forklarte ekspresidenten.

Han mener også at det aldri er for seint å lære nye ferdigheter.

- Bare spør min kone Laura. Jeg kan love dere at for noen år siden trodde hun ikke hun var gift med en oljemaler, sier Bush, som har brukt mye tid på å utvikle sine kunstneriske ferdigheter etter at han forlot Det hvite hus.

Thursday, February 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments