Geir ble sett på som en fare for demokratiet i Brasil. Åtte år seinere er han frifunnet

Avdelingsdirektør Aage Aase sier til Dagbladet at han har stor forståelse for at det har vært en stor påkjenning for Geir Pettersborg.  

- Vi skjønner at det Pettersborg og de andre nordmennene har vært utsatt for har vært en stor belastning. Men vi kjenner oss ikke igjen i at Økokrim skal ha startet denne saken. Vi har på bistått myndighetene i Brasil på lik linje som vi gjør med andre land som ønsker bistand fra Økokrim, sier avdelingsdirektør Aage Aase til Dagbladet.  

Aase vedgår at myndigheten i Brasil ikke anmodet om opplysninger om Geir Pettersborg i rettsanmodningen som i 2007 ble sendt til Norge.  

- Økokrim jobbet tett sammen med politi og påtalemyndighet i Brasil i denne saken. Selv om det ikke kom en formell rettsanmodning vedrørende Pettersborg, ville myndighetene i Brasil ha opplysninger om ham. Myndighetene i Brasil har innrømmet at det var en glipp at Pettersborgs navn falt ut av den formelle anmodningen.  

- Var det feil i opplysningene dere sendte til Brasil?  

- Vi fastholder innholdet i rapporten vi sendte om Geir Pettesborg, sier avdelingsdirektør Aage Aase i Økokrim.  

- Pettersborg og flere av de andre nordmennene som ble anklaget for grov organisert kriminalitet i Brasil vurderer nå å gå til søksmål mot deg og førstestatsadvokat Geir Kavlie for grov uforstand i tjenesten. Hva er din kommentar til det?  

- Vi tar til etterretning at de vurderer et søksmål, og avventer et eventuelt søksmål, sier Aase.

- Hva er Økokrims kommentar til frifinnelsen av Pettersborg?

- Vi kjenner ikke dommen, og heller ikke bevisbildet i den brasilianske straffesaken. Dette er en sak som myndighetene i Brasil har ført. Men vi har stor forståelse for at det har vært en påkjenning å være under etterforskning i nærmere åtte år, sier avdelingsdirektør Aage Aase som leder Utbytteteamet, Hvitvaskingsteamet og Bistandsteamet i Økokrim.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie vil ikke kommentere frifinnelsen av nordmannen Geir Pettersborg i Brasil, og henviser til avdelingsdirektør Aage Aase.

Thursday, November 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments