Geilo: To drept to skadd en savnet

Er du i området? Har du bilder, video eller tips? Ring oss på 24 00 00 00, send MMS eller SMS til 2400, eller tips oss på 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): To personer er døde, en person er savnet og ytterligere to personer er skadd etter en spregningsulykke like utenfor Geilo sentrum.

Det dreier seg om en dynamittladning som skal ha blitt utløst uten forvarsel, opplyser Nordre Buskerud-politiet etter å ha fått inn meldingen i 12.30-tida.

Entreprenørselskapet T. Engene opplyser til NTB at de to som døde er nordmenn som jobbet for en av deres underentreprenører med ansvar for sprengningsarbeidet.

Daglig leder, Karianne Sørbøen, vil ikke si noe om hvilket firma den savnede eller de to skadde etter ulykken jobber i.

Trykkskadd og 400 meter avsperring

Den ene av de to skadde er lettere skadd, den andre kritisk.

Det er opprettet et kriseteam på Bardøla hotell, skriver politiet i en pressemelding. Flere hus har materielle skader.

«En dame som bodde i nærheten har som følge av trykket fra spregningen blitt lettere skadd», opplyser politiet.

- Vi vet ikke hvor mange som jobbet der og arbeider nå med å få oversikt over om det er flere som er savnet eller skadd. Det
er et stort skadeomfang, sier politiadvokat Wenche Sørensen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Personell fra Direktoratet for brann og eksplosivvern (DSB) er på vei til Geilo for å bistå. Norske redningshunder skal i 15-tida trolig bistå politiet i letinget etter den savnede mannen.

Skal lete med hunder

- Vi har meldt oss for politiet, så vi er klare til å bistå. Akkurat nå står vi 500 meter unna åstedet, fordi politiets bombegruppe skal inn først, for å se om det er trygt for oss å gå inn, sier organisasjonens operativ leder, Frode Haraldseth, til Dagbladet.

- Vi har satt oss disponible og bemannet to ruinhunder og to ettersøkningshunder som kan søke rundt i området, sier han.

Et området på 400 meter er sperret av, og to husstander er evakuert.

I forkant av sprengningen har det foregått veiarbeid på stedet. Ulykkesstedet er en jernbaneundergang syd for Geilo sentrum på riksvei 7.

Politiet har bedt skolen i området vente med å la elevene gå hjem.

- Rista og smalt høyt

Bjørn Åge Misund satt i et bygg litt over 600 meter unna da det smalt.

- Det rista veldig, og vi kjente det godt. Det smalt ekstremt høyt. Det var folk på verkstedet her som trodde det hadde gått en tank på en lastebil, sier Misund til Dagbladet.

Brit Fyksen, politioverbetjent ved Hol lensmannskontor, sier til Hallingdølen at de ikke vet hva som har skjedd, og at området er sperret av mens de venter på sprengingseksperter.

Trafikkproblemer

Fem politipatruljer er på stedet, og riksvei 7 er stengt øst for Geilo som følge av ulykken, ifølge NRK Trafikk. De anbefaler å heller kjøre om fylkesvei 50 i HOl-Aurland.

Bergensbanen er stengt mellom Hol og Geilo inntil videre, melder Jernbaneverket.

Dagbladet kommer med mer.

Wednesday, September 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments