Full stans siden kl. 17.35 på Oslo S: Kan ikke garantere at togene går i morgen

(Dagbladet): – Vi får ikke togene inn og ut av stasjonen noen retning på grunn av jordingsfeil. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men jobber med saken, sier Kjell Bakken, presssevakt Jernbaneverket til Dagbladet.

Det er foreløpig ingen nye opplysninger om hvor lenge togstansen vil vare.

- Vi kan ikke gi noen garanti på at togene går i morgen, sier Bakken til Dagbladet.

Dersom de ikke får rettet feilen torsdag kveld, risikerer rushtrafikken inn og ut av Oslo S å bli rammet fredag morgen.

- Det er et stort og komplisert anlegg, så jeg kan ikke gi noe anslag på når arbeidet blir ferdig. Vi har kalt inn alle ressurser vi har til rådighet for å løse problemene, sier Bakken.

Da Dagbladet snakket med Bakken like etter 21.00 i kveld, fortalte han at de fortsatt ikke har funnet problemet.

- Vi kjører med busser hvert fall fram til 22.00, så får vi se om vi finner noe og hvor lenge vi kan holde på, sier han til Dagbladet.

Buss for tog

NSB jobber med å organisere alternativ transport for sine kunder og ber reisende til Grefsen, Bryn og Nationaltheatret reise med T-banen.

NSB ber reisende om å ta T-bane til togstasjonene på Nationaltheatret, Bryn og Grefsen stasjon, hvor togene fortsatt går.

- Vi jobber for fullt med å få folk fram, og bestiller inn buss og taxi som kunder kan benytte seg av. Vi jobber fortløpende med dette, sier pressevakt i NSB, Liv Eggebø.

NSBs nettsider kan man se hvilke linjer som er berørt og finne alternative ruter. I tillegg til å påvirke signalanlegget, kan jordingsfeil gi brann- og berøringsfare.

Flytoget har satt opp buss for tog mellom Oslo S og Lillestrøm og Skøyen og Lillestrøm, for å sørge for at passasjerer kommer seg til å fra Gardermoen lufthavn.

- Togene går fortsatt fra Drammen til Skøyen og fra Lillestrøm, så mellom her er det buss for tog, opplyser kommersiell direktør i Flytoget Emil Eike til NTB.

- Vi håper at Jernbaneverket snart får rettet feilen, sier Eike

Saken oppdateres

Thursday, October 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments