Fryktet gjengleder fra Oslo skal ha reist til Syria

- Han avviser helt at han har vært involvert i noen krig i det hele tatt, sier advokaten til Dagbladet.

Gjennom sin forsvarer hevder den kriminelle 23-åringen at han ikke lenger tilhører eller er en del av et kriminelt miljø.

Vokst opp i Oslo

Kilder i politiet bekrefter overfor Dagbladet at 23-åringen, som er syrisk statsborger, men har vokst opp i Oslo, har hatt en sentral rolle i en av Oslos fryktede kriminelle innvandrergjenger.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker ikke å kommentere noe om 23-åringen. Men Dagbladet får bekreftet fra sikre kilder at PST skal være varslet om 23-åringen.

Men det skal foreløpig ikke være dokumentert hvem den Syria-fødte kurderen har sluttet seg til.

Hundre personer

Tidligere har en rekke norske konvertitter – også noen med kriminell bakgrunn – og ikke etniske norske islamister som også er kjent av politiet for kriminelle handlinger, reist til Syria via Tyrkia for å slutte seg til terrororganisasjonene al-Nusrafronten (som er en del av terror-nettverket til al-Qaida) og Den islamske stat.

I går bekreftet PST at over 60 nordmenn har reist til Syria, og kriger sammen med terror-organisasjonene. Det virkelige antallet nordmenn og personer med norsk tilknytning som er i Syria, er trolig rundt 100 personer.

Det radikale ekstremistiske islamistiske miljøet i Norge teller i dag trolig rundt 200 personer.

Frykt

Men fram til nå har det ikke vært kjent at hardbarkede kriminelle fra de fryktede kriminelle gjengene i Oslo har reist til det borgerkrigsherjede landet.

Sikkerhetspolitiet og andre norske myndigheter har lenge fryktet at unge kriminelle menn fra de belastede gjengene i Oslo, skulle reise fra Norge til Syria og slutte seg til terror-gruppene. Frykten er stor hva de kan finne på å gjøre, dersom de kommer hjem til Norge.

Wednesday, November 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments