Frykter IS har droner

(Dagbladet): Terrororganisasjonen IS (tidligere ISIL) rapporteres å stå bak grufulle massakrer, høyst uvanlig brutalitet og forbrytelser mot menneskeheten.

Samtidig som brutaliteten har sjokkert, er det også ting som tyder på at det som er blitt omtalt som verdens rikeste terrorgruppe også har tilgang til ganske avansert teknologi. Nå frykter eksperter at den voldelige organisasjonen har skaffet seg droner, ubemannede overvåkingsfly, som i enkelte tilfeller også kan utstyres med våpen.

Bakgrunnen er en video som ble lastet opp på Youtube i helga. Den inkluderer blant annet noen klipp fra et angrep mot den syriske hæren i byen Raqqa som tilsynelatende er filmet fra en drone, rapporterer CNN.

Truer

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at IS har noe annet enn overvåkningsdroner, men den israelske avisa Arutz Sheva melder at et angivelig IS-medlem fra Canada har truet med at de er i ferd med å utvikle teknologi til å angripe blant annet Israel fra droner.

Det skal være vestlig utdannede ingeniører involvert i utviklingen, og ifølge avisa varsles det droneangrep mot Baghdad, Kurdistan, Syria, okkuperte palestinske områder og USA. Sistnevnte land hevder vedkommende at skal kunne angripes fra Mexico.

Ifølge CNN er det hittil bare USA, Storbritannia og Frankrike som har utført droneangrep, men land som Kina og India har også tilgang til teknologien, uten at de har brukt den. Norge har også investert i droner, som driftes av Nato.

USA varsler nye angrep

Det er blitt hevdet at både Hizbollah og Hamas har tilgang til droner, men de har ikke utført noen angrep med dem.

USA har utført droneangrep mot IS-mål i Irak, og vurderer nå å gjøre det samme i Syria.

Wednesday, August 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments