Frifunnet etter 24 år i fengsel Var på den andre siden av USA da drapet ble begått

(Dagbladet): Etter å ha tilbrakt nesten 25 år i fengsel, ble amerikanske Jonathan Fleming i dag frifunnet. Han ble i 1989 dømt for drapet på 22 år gamle Darryl Rush i New York. Det skriver New York Daily News.

- Dagen er endelig her. Jeg har drømt om dette mange ganger. Jeg er endelig en fri mann, sa Fleming da han gikk ut av rettssalen.

Påtalemyndighetene fant nylig bevis i den originale saksmappa som beviser at han befant seg på ferie i delstaten Florida da drapet skal ha skjedd. Disse bevisene skal ikke ha blitt lagt fram da den opprinnelige rettssaken fant sted i august 1989. 

Blant disse bevisene var det en telefonkvittering fra et hotell i Orlando som beviser at Fleming befant seg på hotellet bare timer før drapet skjedde. I tillegg fant påtalemyndighetene en politirapport som inneholder et vitneavhør fra en hotellansatt som gjenkjente Fleming.

- Det kan ikke mulig at det har skjedd en feil, sa en av Flemings advokater til amerikanske medier om bevisene som ikke ble lagt fram under den opprinnelige rettssaken.

Vitner løy

Et vitne skal også ha innrømmet at hun med vilje feilaktig identifiserte Fleming som gjerningsmann. Det skal hun ha gjort fordi politiet lovte at de ville ville droppe anklagene sine mot henne.

Flere av Flemings familiemedlemmer var til stede i rettssalen i dag. Blant annet hans mor og to av hans fire barn. Alle sammen skal ha brutt sammen i tårer da dommer Matthew D’Emic frikjente Fleming.

- Jeg har ventet på dette i så mange år, sa mora Patricia Fleming etter at hun hadde gitt sønnen sin en klem.

Hevdet han fløy

Siden at disse essensielle bevisene ikke ble lagt fram under rettssaken i 1989, klarte påtalemyndighetene den gang å overbevise juryen om at Fleming hadde hatt tid til å hoppe på et fly til og fra New York for å drepe Darryl Rush.

- Dagens handlinger er et resultat av en nøyaktig og grundig gjennomgang av saken. Basert på fakta som plasserer Fleming i Florida da drapet skal ha skjedd, har jeg bestemt meg for å droppe alle tiltalene mot ham, sa statsadvokat Ken Thompson i en pressemelding.

- Dette er en gledens dag, og en ny start. Det kommer til å ta tid, men vi er en sterk familie, sa Flemings ekskone Valerie Brown, som også vitnet i rettssaken. 

Tuesday, April 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments