Fosterforeldrene ventet på jentene (6 og 8), men så ble jentene dratt inn i en bil. De ble holdt igjen

AUSTMARKA/OSLO (Dagbladet): 14.35 i ettermiddag ble de to søstrene Rajana og Somaja Dudaeva bortført av tre maskerte menn.

De to jentene gikk av skolebussen ved Egbergsbanen i Masterudvegen i Austmarka utenfor Kongsvinger. Utenfor bussen sto deres fosterforeldre og ventet.

- Det var foresatte ved busstoppet da jentene gikk av. Jentene gikk av bussen og skal ha blitt tatt med i en ventende bil, sier politiadvokat Irene Johnsen Dahle ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Sluppet av som normalt

Bussjåføren som kjørte skoleruta opplevde ikke noe spesielt da han slapp jentene av bussen.

- Han kjørte skoleruta si, og opplever hele den som normal. Han slapp av jentene der de normalt går av bussen. De ble møtt av noen som er foreldre eller foresatt, slik som de normalt pleier, sier regionsdirektør Hedmark og Oppland i Nettbuss, Arild Nylend.

- Da han reiste fra holdeplassen så han lyset fra en bil i speilet, dette var ikke noe unormalt, sier Nylend.

Nylend opplyser at det var 16 elever på bussen da den kjørte fra Austmarka mot Kongscinger, da jentene gikk av på sitt faste stoppested, var det bare tre elever igjen på bussen.

Det er trolig at de tre gjerningspersonene visste akkurat hvor jentene skulle gå av bussen, og ventet på å slå til.

I øyeblikkene etter Rajana (6) og Somaja (8) kom av bussen skal de ha blitt dratt inn i en liten eller mellomstor grå eller sølv SUV av to maskerte menn.

Politiet antar at bilen er en Toyota Yaris eller Toyota Previa.

Holdt igjen fosterforeldrene

Den tredje gjerningsmannen, som politiet antar er de to jentenes biologiske far, forhindret fosterforeldrene fra å ringe etter hjelp.

- Han ble igjen på stedet, og med sin tilstedeværelse hindret han fosterforeldrene. Deretter skal han ha løpt fra stedet til fots. Vi antar at han hadde en bil ventende, eller at de hadde to biler, sier politiadvokat Johnsen Dahl.

- Vi er veldig interessert i tips og eventuelle vitneobservasjoner som kan ha blitt gjort på stedet. Det er et relativt øde område med lite trafikk og få husstander, sier Dahl.

- Hvorfor mistenkes deres far i saken?

- Det har å gjøre med vitneforklaringer fra stedet og med hvem som har interesse av å utføre gjerningen, sier hun.

Klokka 19.45 i kveld slo politiet i Oslo til mot den biologiske farens adresse på Oslo øst.

Internasjonal etterlysning

De to jentene er søstrene Rajana Dudaeva født i 2007 og Somaja Dudaeva født i 2006. Begge er av tsjestjensk opprinnelse. Jentenes far, Mansur Mahashev født i 1971, er etterlyst i saken. 

Norsk, svensk og internasjonalt politi er varslet, og flyplassene er informert.

Politiet og den ene bortføringsbilen kjørte i retning Kongsvinger, men politiet har ikke videre opplysninger om hvor bortføringsbilen kan ha kjørt videre.

Hedmark politidistrikt velger derfor å etterlyse de to tsjetsjenske jentene og den mistenkte faren med navn og bilde.

- Vi holder på å gjøre vitneavhør i saken, og har blant annet fått forklaring fra fosterforeldrene. Vi har også fått en rekke tips fra personer som mener de kan ha sett bortføringsbilen, sier Johnsen Dahl.

Politiet ber folk om å ringe inn tips på telefonnummer 62 53 90 00.

Tuesday, June 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments