Fortsatt livstruende for to overlevende etter gassulykken

Den ni år gamle jenta og en mann i 20-årene som er i live etter det som etter alt å dømme var en gassulykke på ei hytte ved Hokksund, behandles nå intensivt ved Ullevål sykehus.

- Det er fortsatt livstruende for dem begge. Det er gassforgiftning det er snakk om, sier mediekontakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus.

Jentas mor og hennes bror på sju omkom begge i den tragiske hendelsen. Moren er i trettiårene.

Røykdykkere

De to omkomne ble funnet av søsknenes bestemor, som sent i går kveld dro opp til hytteområdet ved Lauvtjern nord for Hokksund fordi hun ikke fikk kontakt med familien.

Politiets tekniske etterforskning av saken har pågått i hele dag, og vil fortsette i morgen.

- Det er forhold på stedet som gjør at vi mener at det er en kobling mot en propanbeholder som ble funnet på stedet, sier jourhavende jurist i i Søndre Buskerud politidistrikt, Birgit Austad, til Dagbladet.

Politiet fikk meldingen klokka 23.25 i går kveld. Tidligere i dag fortalte politiets operasjonsleder Morten Eriksson at de som kom først til stedet kjente lukt av gass, og at røykdykkere skal ha skrudd av gassen.

Obduksjonsrapport

De to overlevende ble brakt til intensivbehandling på Ullevål sykehus.

Ifølge Austad er det ikke klart når dødsfallene har skjedd.

- Det vil en foreløpig obduksjonsrapport kunne antyde noe om, sier hun til Dagbladet.

En slik rapport vil ifølge Birgit Austad tidligst foreligge på tirsdag.

Propan og kullos

Professor Dag Jacobsen ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo er denne helga Helsedirektoratets vakthavende for giftinformasjon.

Han han dermed bli konsultert dersom legene ved Ullevål støter på spesielle vansker med behandlingen av de to overlevende fra ulykken – noe han hittil ikke har blitt.

Jacobsen sier at det er to typer forgiftning som forekommer ved bruk av propan. Den ene typen er forgiftning direkte fra propangassen.

- Den andre er når propanen forbrenner under manglende surstofftilførsel. Da dannes det kullos. Kullos er skummel fordi den ikke lukter, forklarer Jacobsen.

Ifølge professoren kan det være snakk om begge typer forgiftning i hytta ved Hokksund.

- Det må politiet etterforske for å avgjøre. Sannsynligvis er det en blanding, sier professor Dag Jacobsen.

Sunday, March 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments