Forskere: Tull at et glass er godt for helsa

Selv ett glass vin er dårlig for helsa, slår forskerne bak en omfattende internasjonal studie fast.

Mange har i lang tid ansett som nærmest en etablert sannhet at edruelig inntak av alkohol er godt for helsa. Men påstanden om at et glass rødvin i ny og ne forebygger mot hjerte- og karsykdommer er helt og holdent en myte, konkluderer studien som blir presentert i Stockholm fredag, ifølge Svenska Dagbladet.

– Alkohol kan være godt og trivelig, men det går ikke an å påstå at det er godt for helsa. Det er det ikke, uansett hvor mye eller lite vi drikker, sier Sven Andréasson, professor i sosialmedisin og overlege ved avrusningsklinikken Beroendecentrum Stockholm.

Sammen med fem andre forskere fra USA, Canada, Australia og Sverige har han på oppdrag fra den svenske legeforeningen og avholdsorganisasjonen IOGT-NTO undersøkt eksisterende forskning om effekten av moderat alkoholinntak.

Forskergruppen mener man kan slå i hjel påstanden om at lavt eller måtelig alkoholinntak har noen som helst forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer, diabetes eller andre sykdommer.

Professor Bengt Fagrell ved Karolinska Institutet er uenig med kollegaen. Han er blant dem som i mange år har hevdet at et glass vin eller to daglig, er godt for helsa, og det er han fortsatt overbevist om.

(NTB)

Friday, December 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments