Formel 1-Bernie (83) har fått tre milliarder av kona etter skilsmissen

(Dagbladet): Formel 1-sjef Bernie Eccelstone (83) er i disse dager i retten i Tyskland, tiltalt for grov korrupsjon.

Den britiske avisa Telegraph har fått tilgang til noen av dokumentene i saken, som viser detaljene i skilsmisseoppgjøret mellom ham og ekskona Slavica Eccelstone (55).

Tre milliarder

De skilte seg i 2009. Eccelstone har vært omtalt som en av de rikere mennene i verden, og en skulle tro et skillsmisseoppgjør ville svi litt på pungen for ham. Men ifølge Telegraph viser rettsdokumentene at 83-åringen til sammen har fått over tre milliarder kroner.

De to var gift i 24 år. Etter skilsmissen ble det rapportert at hun hadde fått en stor sum penger, og hun ble plassert på Daily Mails liste over ekskoner som hadde fått mest i skilsmisseoppgjør. Telegraph skriver at det ser ut til å være feil, og at det altså er Formel 1-sjefen som har tjent økonomisk på samlivsbruddet. Men det er ikke helt klart hva som har skjedd, og hvordan.

Etter at Eccelstone solgte seg ned i formel 1-sirkuset, plasserte han størsteparten av formuen i et fond kalt Bambino, hvor ekskona og de to døtrene hennes Tamara og Petra er begunstigede.

Komplisert

- Oppgjør som dette er veldig kompliserte. En må forvente at noen som er såpass rike som Bernie og Slavica Ecclestone har fått de beste skatterådene, og at oppgjøret er gjort slik at de betaler minst mulig skatt, sier Julian Ribet, partner i advokatfirmaet Levison Meltzer Pigott, til Telegraph.

Eccelstone skal ha overført store deler av verdiene sine til kona på slutten av 90-tallet, da han hadde helseproblemer, blant annet for å unngå store arveavgiftkrav hvis han døde.

Bambino-fondet er sentralt i korrupsjonssaken i Tyskland.

Eccelstone er tiltalt for å ha bestukket en tysk bankansatt med drøyt 260 millioner kroner (44 millioner dollar) i forbindelse med salget av formel 1 til selskapet CVC. Påtalemyndigheten mener at ved å selge aksjeposten til selskapet som Ecclestone ønsket, sikret han at han fortsatt ville styre formel 1, skriver NTB.

Ecclestone har innrømmet at han har betalt Gerhard Gribkowsky 60 millioner kroner, men hevder han var offer for utpressing. 83-åringen har sagt at den bankansatte truet med å avsløre falske skatteopplysninger om ham.

Gribkowsky ble i 2012 dømt til åtte og et halvt års fengsel for korrupsjon, skatteunndragelse og tillitsbrudd, ifølge NTB.

Hvis han blir funnet skyldig, kan Ecclestone bli dømt til inntil ti års fengsel. Rettssaken antas å vare til midten av september. 83-åringen er nå gift med Fabiania Flosi (36), hans tredje ekteskap.

Oljefondet

CVC er fortsatt den største eieren i formel 1. Styreleder Donald Mackenzie har uttalt at han vil sparke Ecclestone hvis briten blir funnet skyldig.

Dagens Næringsliv avslørte tidligere i år at Statens Pensjonsfond Utland (SPU), det såkalte oljefondet, i mai 2012 kjøpte aksjer for 1,8 milliarder kroner i formel 1-selskapet Delta Topco, som ledes av Ecclestone. Kort tid etterpå ble korrupsjonsanklagene kjent, og ni dager etter oljefondets aksjekjøp ble den planlagte børsnoteringen av selskapet skrinlagt.

Sunday, April 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments