For fem år siden var han lam. I kveld vant Marco «Mesternes Mester»

(Dagbladet): – Jeg hadde høyere spenningsnivå i «Mesternes Mester»- finalen, enn da jeg spilte NM-sluttspill som basketballspiller. Her visste jeg ikke hva jeg gikk til og det var utrolig nervepirrende, sier Marco Elsafadi til Dagbladet.

I kveld var det duket for finale i det populære NRK-programmet «Mesternes Mester», der tidligere mestere i ulike idretter konkurrerer i ulike fysiske øvelser. 

Etter å ha kjempet seg igjennom 27 tøffe øvelser var det håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim (43), skihopper Johan Remen Evensen (28) og basketspiller Marco Elsafadi (37) som sto på startstreken i finalen, men etter de innledende konkurransene var det Susann som måtte forlate programmet før den siste avgjørende finaledagen. 

- Krigstilstand

- Jeg var helt i min egen verden den siste dagen. Da ble det plutselig knallalvorlig. Før hadde det vært mer lek og konkurranse, men før den siste konkurransen var det krigstilstand, sier Elsafadi og ler. 

- Helt på slutten snakket vi ikke sammen en gang, selv om Johan og jeg var blitt veldig gode venner. Begge to hadde behov for å fokusere, sier han. 

Etter en svært jevn konkurranse var det Marco Elsafadi som kunne løfte pokalen – og stakk av med seieren og tittelen som mesternes mester. 

- Jeg husker egentlig ingen ting fra øyeblikket jeg vant. Jeg bare kollapset på bakken, og det neste jeg husker er at alle de tidligere deltakerne sto over meg, sier han.

- Etterpå var jeg utrolig letta. Det var dritstort og jeg var bare lykkelig, sier han. 

I 2009 opplevde Elsafadi en av sine største nedturer. Han spilte basketball for Harstad og landslaget, og han var en lokalhelt for sitt arbeid med vanskeligstilt ungdom, alltid ute på farta.

Plutselig en dag kjente han en prikking i beina, tre dager seinere var han lam fra brystet og ned og diagnostisert med den sjeldne nervesykdommen «Guillain Barre». I fire måneder var beina helt døde, og han satt lenge i rullestol.

Men han var aldri redd for å sette seg store mål, og bare ett år senere løp han Berlin maraton. 

- Å være inspirasjon

- Jeg håper jo at min historie kan være til inspirasjon, og det at jeg gikk til topps i «Mesternes mester» viser at det er mulig å falle og reise seg opp igjen. Jeg har aldri vært redd for å sette meg fårete mål, og det har lønnet seg, sier han.

I løpet av programmet var Elsafadi nær ved å ryke flere ganger, ved at han ble tatt ut i såkalt «natt-test». 

- Datteren min har fulgt ivrig med og synes at «natt-testen» var det morsomste, så hun håpet hele tiden at jeg skulle havne der. Jeg prøvde å forklare at det ikke var så bra, sier han og ler. 

Elsafadi ser tilbake på opplevelsen som svært positiv, og trekker spesielt fram det sosiale.

- Jeg tror det er det gøyeste jeg har vært med på i mitt voksne liv. Hele settingen var fantastisk, med en utrolig bra gjeng, mye lek og moro og kule konkurranser. 

- Jeg synes produksjonen var veldig flinke til å lage allsidige og rettferdige konkurranser, og det var en knallbra finale, sier han.

Mener du at riktig person vant årets «Mesternes mester»? Si din mening i kommentarfeltet under!

Saturday, March 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments