- Folk i Kinshasa kommer til å få bakoversveis

(Dagbladet): I dag er det Joshua Frenchs kongolesiske forsvarer sin tur til å legge fram saken. På fredagens rettsmøte lovet han forsamlingen ny frisyre som følge av dokumentasjonen og argumentene han vil legge fram nå i dag.

- Dommer du har vært veldig tålmodig med oss så langt. Jeg ber om at vi ved neste rettsmøte kan inkludere en rapport fra Kisangani som jeg vil bruke i min prosedyre. På tirsdag, når jeg vil holde min prosedyre, kommer folk i Kinshasa til å få bakoversveis, sa forsvarer Marie Mwila da.

Dette er den sjuende rettsdagen i prosessen mot Joshua French der han står tiltalt for å ha drept sin kompanjong Tjostolv Moland. French har helt siden Moland døde i august i fjor holdt fast på en forklaring om at han våknet av at Moland var lenge borte på badet og at han gikk ut på det lille rommet i tilknytning til cella for å sjekke om alt var i orden med sin venn.
Der fant han Moland død etter et selvmord.

Krystallklare

Norske Kripos-etterforskere ble invitert med på etterforskingen og noen dager seinere kom tre etterforskere og en rettsmedisiner til Kinshasa for å være med å etterforske.

De norske politimennene har vært krystallklare i sin konklusjon om at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Tekniker Tom Luka og rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen forklarte seg som vitner i retten forrige tirsdag og der gjentok og begrunnet de sine konklusjoner.

De norske politimennenes klare påstand om at Moland tok selvmord er forsvarer Marie Mwilas sterkeste kort i dagens rettsprosedyre. Det er også ventet at han vil gå løs på den kongolesiske etterforskingen og jobben som ble gjort at den kongolesiske toksikologen som var i retten og forklarte seg om at det var funnet rester av sovemedisin i Molands mage.

Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen mener at verdiene i disse funnene er så lave at sovemedisinene må ha blitt inntatt flere dager før dødsfallet og ikke har hatt noen innvirkning.

Tuesday, February 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments