- Folk ba meg gå ut fra guttedoen

LONDON (Dagbladet): Lurer du på om Maisie Williams, som spiller Arya Stark i «Game of Thrones» er like tøff i virkeligheten som på TV? Og om Gwendoline Christie har like store aversjoner mot kjoler som sin rollefigur Brienne?

Det var i alle fall noe av det vi lurte på før vi møtte skuespillerne i London tidligere i vår.

Tatt for jente

- Denne sesongen bruker jeg parykk, forteller Isaac Hempstead-Wright (15), som spiller lille Bran Stark i fantasyserien.

Etter fire sesonger er han ikke fullt så liten lenger, og de nusselige, skulderlange krøllene er tydeligvis forbeholdt tv-skjermen.

- Jeg ble jo tatt for å være jente overalt, med det lange håret. Jeg kunne bli bedt om å gå ut igjen, når jeg gikk inn på guttedoen, sukker Hempstead-Wright.

De mørke brillene han bruker til vanlig gjør at han ligner enda mindre på rollefiguren sin, men desto mer på en annen, kjent, britisk fantasyfigur.

Hull i nesa

Mens han bruker juksehår settet, er det motsatt for Maisie Williams (16). Hun spiller Brans storesøster Arya Stark, som i serien har klippet håret kort for å ligne på en gutt. Men når Williams tropper opp på pressemøtet, er det med lange, mørke krøller.

- Bare juks, ler hun, men forteller at hun er veldig fornøyd med hvordan Arya ser ut.

- Mange av damene i serien må gå med kjoler som gjør at de ikke kan sitte mellom opptakene, fordi de kan ødelegge dem. Ingen bryr seg om hva jeg gjør. Om jeg legger meg ned i søla, så får det bare kostymet mitt til å se mer ekte ut, sier hun, og viser fram en annen ting som skiller henne fra rollefiguren: Et helt nytt hull i nesa.

- Nei, du gjorde ikke det! Jeg sa du ikke skulle! utbryter Rory McCann, som sitter ved siden av henne.

- Jeg spurte om lov. Det går helt fint, de legger bare litt voks på det. Haha, Rory var imot det, sier hun.

Sur av sminken

Rory McCann er for øvrig langt blidere enn sin rollefigur, Sandor «Hunden» Clegane. Det er alle timene i sminkestolen før opptak som gjør ham sur, hevder han.

- Det tar noen timer hver dag å lage det arret, sier han om brannskaden som dekker halve ansiktet til Hunden.

- Jeg får automatisk surt fjes av det, sier han og demonstrerer, før han gliser igjen.

Jentete Brienne

Aller minst gjenkjennelig er likevel Gwendoline Christie, som spiller Brienne av Tarth. I serien er hun en uvanlig høy og kraftig kvinne som trives bedre med sverd og rustning, enn i de pene kjolene det er ventet at hun skal kle seg i.

Hun er høy i virkeligheten også, og med ti cm høye hæler rager hun et hode over sidemannen, Nikolaj Coster-Waldau. Den korte kjolen hun har på seg ser ut som noe ei fjorten år gammel rosablogger ville misunt henne, men den er neppe noe Brienne ville likt å kle på seg.

- Det er virkelig spennende å spille en rolle der det ikke er om å gjøre å være attraktiv! Jeg koser meg med det, for da er det skuespillet som er det viktigste, sier hun.

- Og du er virkelig forandret når du spiller henne, for i virkeligheten er du er ei skikkelig… jente! utbryter Coster-Waldau, mens hun gaper og stirrer på ham, før hun bryter ut i latter.

- Ikke bli fornærmet nå, da. Hun gjør en veldig god jobb! sier han.

 

Monday, May 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments